"Jó mulatást kívánunk, aztán majd meglátjuk, ki nyer csütörtökön!"

sd • 2020. szeptember 21., hétfő •
Ezt Tóth Kálmán reagálta Takátsné Tenki Mária egyik felszólalására a hétfői gazdasági és jogi bizottsági ülésen. A tagok zárt ajtók mögött döntöttek arról, kit javasolnak a közgyűlésnek a Médiaközpont élére.
Jó mulatást kívánunk, aztán majd meglátjuk, ki nyer csütörtökön!

Az első napirendi pont megvitatása során a bizottság intézményvezetők megbízásáról döntött. Ennek keretében hallgatták meg a Médiaközpont ügyvezetői pozíciójára pályázatot benyújtó hét jelöltet. Közülük kettőt nyíltan, öt jelöltet pedig zárt ajtók mögött hallgatott meg a bizottság. Danka Lajos nyíltan vallott ügyvezetői ambícióiról, bár pályázati anyagából az önéletrajzán kívül semmi sem derült ki. A mérnök és közgazdász végzettséggel rendelkező szakembert elmondása szerint az motiválta, hogy nincs egyszerű helyzetben a Médiaközpont. Úgy véli, ezek a kihívások kevésbé egy újságírót, sokkal inkább egy menedzser típusú embert igényelnek az intézmény élére. Arra a kérdésre, hogy milyen tapasztalattal bír a médiában, úgy válaszolt, hogy "sokat szerepeltem a médiában". Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy egykor a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőjeként biztos, hogy megkérdezték párszor a sajtóban, csak ettől még nem biztos, hogy valaki médiaszakemberré válik.
Komondi Péter is hosszasan sorolta vízióit, amelyek vagy már egy megvalósult álomról szóltak, vagy csak utópisztikusak voltak. Mire kell gondolni? A médiaberkekben ismert szakember elindítaná a savariaforum.hu-t, hiszen a nyomtatott sajtó helyett mindinkább a virtuális térben keressük a híreket és újdonságokat. Ez így is van, csak az a bökkenő, hogy már létezik a savariaforum.hu. Komondi emellett erősítette volna a kereskedelmi vonalat a televízióban. Ekkor világosította fel a pályázót Koczka Tibor, hogy a Szombathelyi Televízió közműsorszolgáltatói frekvenciát kapott, ami egy kötött műsorstruktúrával jár együtt.
Információink szerint a 7 pályázó közül végül hármat támogatott a bizottság, a végső döntést a csütörtöki közgyűlés hozza meg.

Az önkormányzati rendeletekkel kapcsolatos döntésekkel összefüggésben egy módosítás révén lehetővé válna a jövőben az, hogy az adott önkormányzati bizottsági ülésen az elnök a vita megnyitása után az adott napirendi ponthoz tartozó, a bizottság által megfogalmazott véleményt egy percben ismertetheti. Ezt Takátsné Tenki Mária kifogásolta, mondván, ez az 1 perc nem sok mindenre elég. A nem túl hosszú, ám parttalan vitát Tóth Kálmán baloldali frakcióvezető zárta le azzal, hogy: "jó mulatást kívánunk, aztán majd meglátjuk, ki nyer csütörtökön!". Ennél szemléletesebb példa talán nem is szükségeltetik a jelenlegi városvezetés működési elveinek jellemzéséhez. Erőből lenyomni mindent mindenkinek a torkán.

Szóba került a Vásárcsarnok felújítása is, amihez újabb 170 millió forintnyi plusz forrást kell rendelni. Ezzel együtt már 530 millió forinttal többe kerül a projekt a kezdeti beruházási összeghez képest. Takátsné Tenki Mária képviselő ezzel kapcsolatban tájékoztatást kért, hogy mégis mi kerül ennyibe. Tóth Kálmán hirtelen felindulásból Illés Károly korábbi alpolgármesterre mutogatott vissza, Horváth Soma pedig ezt annyival egészítette ki, hogy ez is a nem megfelelően előkészített projektek közé tartozik. Megkérdeztük erről Illés Károlyt is, aki egészen máshogy látja a kialakult helyzetet.
- A előkészítőmunka alapos volt, hiszen nem véletlen, hogy át tudtuk tervezni az ingatlant. A közbeszerzés eredményes volt, amit már a most regnáló városvezetés idején hirdettek ki. A jelenlegi 170 millió forintnyi plusz forrás projekthez való hozzárendelését több szempontból is aggályosnak tartjuk: egyrészt közbeszerzés-eljárási jogi okokból, másrészt pedig az európai uniós forrásokról szóló felhasználás okán is, éppen ezért ezt nem támogatjuk majd a közgyűlésen - tájékoztatta lapunkat Illés Károly, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője.      

Szó esett még többek között közterületek elnevezéséről, földhaszonbérleti szerződések megkötéséről, az iskolai közösségi szolgálat működésére vonatkozó új együttműködési megállapodás megkötéséről, a Weöres Sándor Színházban működő étterem bérleti díjának elengedéséről, valamint egészségügyi eszközök térítésmentes kórházi tulajdonba adásáról is.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére