Jakab-búcsúi fogathajtóverseny tizennegyedszer

• 2020. július 28., kedd •
A vadászhajtást ugyan elmosta az eső, a szervezésre és a verseny színvonalára azonban idén sem lehetett panasz.
Jakab-búcsúi fogathajtóverseny tizennegyedszer

A hagyományoktól eltérően idén szintet lépett a viadal, hiszen a korábbi, meghívásos alapon történő szervezés helyett immár rangos pontszerző megmérettetéssé lépett elő a verseny. Így próbálják emelni az országos bajnokság színvonalát, ahová komoly megyei selejtezőkön keresztül kvalifikálhatják magukat a legjobbak. Nemcsak a verseny minősége, hanem helyszíne is új volt, amely kiválóan vizsgázott.
31 kettes- és három egyesfogat állt rajthoz az akadályhajtásban, utóbbiak bemutató jelleggel. A kettesfogatok között hatalmas küzdelem zajlott. A 740 méter hosszú pályát öten tudták mindkét fordulóban hibátlanul teljesíteni. A végső győzelmet a Vas megyei Katafai Lovas SE versenyzője, ifj. Szájer József szerezte meg.

A dobogó második és harmadik fokára zalaiak kerültek, Szalár Róbert és Pózvék István személyében, mindketten a Zalalövő és Környéke LSE tagjaként vettek részt az eseményen. A házigazda Főnix SE színeiben, a gencsi fogathajtó verseny hajtómotorja, szervezője, Geröly Tibor lett a Vas megyeiek közül a második legeredményesebb versenyző, összesítve a hetedik helyen zárt.

A lezúduló eső sajnos elmosta a vadászhajtást, azonban az eredményhirdetést meg tudták tartani a szervezők.


A Vas megyei kvalifikációs sorozat élmezőnye:
1. ifj. Szájer József  28 pont
2. Geröly Tibor 20 pont
3. Komálovics Ottó 18 pont
4. Fülöp Roland 14 pont

A tervek szerint augusztus 20-án Pornóapátiban rendeznek még egy fordulót.


fotó: Horváth Balázs/Vas Népe

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére