Hogyan tegyük otthonunkat valóban otthonossá? 4 hasznos tipp és trükk

szponzorált tartalom (x) • 2021. szeptember 16., csütörtök •
Ha az interneten lakás-vagy házbelsőket nézünk, akkor biztosan találunk olyat, melyek megtestesítik számunkra az ideális otthont. Legalábbis látszólag. Hosszú távon ugyanis nem túl kényelmes egy steril “katalóguslakásban” élni, hiszen egy otthonnak egyedinek és személyesnek kell lennie. De hogy mindezt hogyan érhetjük el? Próbáljuk ki az alábbiakat!
Hogyan tegyük otthonunkat valóban otthonossá? 4 hasznos tipp és trükk

Ne másoljuk le egy az egyben a máshol látott ötleteket!

Az internet és a lakberendezési katalógusok lehetőségek egész tárházát rejtik. Természetesen nem baj, ha ezekből a forrásokból inspirálódunk, de engedjünk némi teret a fantáziánknak, ne másoljuk le egy az egyben a látottakat. 

Ha néhány alapelemet (például a falak színét, a bútorok erendezését, vagy a padló stílusát) át is veszünk, igyekezzünk belecsempészni a berendezésbe a saját elképzeléseinket is. Legyen például más színű a szőnyeg, vagy szereljük fel máshova a polcokat, esetleg díszítsük a falakat családi fotókkal és ezzel máris vittünk az enteriőrbe némi saját ízlést. 

Törekedjünk a különlegességre a berendezésben!

A lakberendezési áruházakban a kialakított szobabelsőket általában úgy rendezik be, hogy az azonos termékcsaládba tartozó bútorokat együttesen helyezik el, így érhető el ugyanis a legmutatósabb összhatás.

Csakhogy ez a megoldás megintcsak nélkülöz mindenfajta egyedi látásmódot! Hiszen a szinte egyforma bútorokat bárki le tudja tenni egymás közelébe, ráadásul a sok hasonló darab látványa hamar unalmassá és egyhangúvá válik majd.

Ezért legyünk merészek és merjünk különleges megoldásokat alkalmazni! A bútorokat több helyről szerezzük be, és nézzünk körül az antik darabokat árusító helyeken is, hiszen csodás egyedi darabokat szerezhetünk be, melyek biztosan nincsenek ott minden második lakásban!

Ne csak a beltérre koncentráljunk!

A szomszédok és a járókelők először úgyis a lakás vagy a ház külsejét pillantják meg, így ezen a téren is nyugodtan engedjük szabadjára a képzelőerőnket. Az unalmas, fehér műanyag ablakok helyett például válasszunk valamilyen különleges keretet, redőny helyett díszes zsalugátereket. Máris sokkal mutatósabb az összkép.

Ezen felül szereltessünk be egy egyedi bejárati ajtót, amit a legyártása előtt alaposan megtervezünk, például a Nívó ajtótervező programjában. Az új ajtó nem csak a méretében lesz majd egyedülálló, hanem a megjelenésében is, hiszen számos szín, marásminta, üvegbetét, bevilágító és kilincs közül választhatunk akár egyszerű, akár luxus igényeink vannak. 

Amit csak tudunk, készítsünk el saját kezűleg!

Ha szívesen töltjük az időnket barkácsolással, akkor nem is kérdés, hogy tudásunkat kamatoztassuk-e a lakberendezésben is! Egy öreg, lestrapált bútordarabot nagyszerűen fel lehet újítani, ha pedig csak a színével nem vagyunk elégedettek, akkor elég lefesteni vagy átfóliázni, de akár készíthetünk saját bútordarabokat is! 

Ehhez elég, ha beszerzünk pár raklapot, ugyanis a belőlük készült berendezési tárgyak manapság nagyon trendinek számítanak. 

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére