Halmosiék szerint már bizonyított a magyar labdarúgó-válogatott

hv • 2022. szeptember 23., péntek •
Ma este folytatódik a labdarúgó Nemzetek Ligája – sorozat. A legfelső osztályban, az A-ligában szereplő magyar válogatott óriási meglepetésre négy forduló után vezeti a csoportját. Marco Rossi gárdája három korábbi világbajnokot, Angliát, Németországot, Olaszországot is egyelőre maga mögé utasít. Először Lipcsében a németek ellen, majd hétfőn a Puskás Ferenc Stadionban közel hetvenezer, fanatikus szurkoló előtt az olaszok ellen zárja a sorozatot. A torna megkezdése előtt lesajnált magyar csapat akár a kvartett élén is végezhet, s juthat az NL négyes döntőjébe, bár még ki is eshet, igaz ez szerencsére eléggé valószínűtlen. Mi most két Haladás legendát, a Halmosi-család korábbi válogatott labdarúgóit kérdeztünk a hátralévő meccsek kapcsán.
Halmosiék szerint már bizonyított a magyar labdarúgó-válogatott

Halmosi Péter 2003-2012 között 35 alkalommal ölthette fel a magyar válogatott mezét. A kétszeres magyar bajnok és kétszeres szuperkupa-győztes labdarúgó még 42 évesen is futballozik, a megyei I. osztályú Király SE színeiben. Természetesen figyelemmel követi válogatottunk meccseit, amelynek teljesítményéről jó véleménye van.

-    Kellemes meglepetés csapatunk eddigi szereplése. Marco Rossi kapitány jól rakta össze a keretet.  A srácok kimondottan jó focit játszanak, mind a védekezésünk, mind a támadójátékunk rendben van. Most két nehéz mérkőzés előtt állunk, de én optimista vagyok, hiszen ahogy mondani szokás, egy meccsen bármi megtörténhet.

Nyilvánvaló, hogy a 4 meccsen szerzett 7 pontunk után már senki nem vesz félvállról minket, ezért talán még nehezebb lesz a helyzetünk. Bízom a csapatban, ugyanis megvan benne az a stabilitás, amely az ilyen párharcokhoz szükséges.

Németországban soha nem könnyű játszani, de reménykedem a pontszerzésben. Azután hétfőn, a Puskás Ferenc stadionban, telt házas mérkőzésen, saját fanatikus közönségünk előtt az Európa-bajnok olaszok ellen is bátor játékkal meglepetést szerezhetnek a fiúk. A hátralévő két meccs eredményétől függetlenül, úgy gondolom, hogy nagyszerűen helytálltunk a Nemzetek Ligája sorozatban.

Péter édesapja, Halmosi Zoltán 1969-1974 között 11-szer ölthette fel a címeres mezt. Az egykori nagy munkabírású, technikás középpályás, aki idén ünnepelte 75. születésnapját minden Haladás mérkőzésen kint van a Rohonci úti Sportkomplexumban. Szeretett csapata mellett a válogatott szereplését is nyomon követi.

- Szerintem a csapat erőn felül teljesített eddig, sokkal fegyelmezetten és jobban játszott eddig, mit vártam. A hátralévő két meccstől elsősorban tisztes helytállást várok. Ebben benne van a bravúr lehetősége is és az is, hogy elveszítjük mindkét mérkőzést. Ám úgy gondolom, hogy

ebben a sorozatban már nem tudunk rosszul szerepelni, köszönhetően az eddigi eredményeknek. Fegyelmezett, taktikus játékkal és némi szerencsével még meg is nyerhetjük a csoportot.

- Sokan dicsérik a szövetségi kapitányunkat. Ön szerint mi a titka a sikereinek?

- Jól válogatta össze a játékosokat, sok nyerő típusú labdarúgó van a keretben, akik közül eddig mindig volt néhány, aki egy-egy találkozókat tudott eldönteni. Szinte minden meccsen volt valaki, aki valamilyen pluszt tudott hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Ha így lesz most is, akkor összejöhet a nem várt bravúr.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nemzetek Ligája - kisokos 
Mit érhet egy jó szereplés?

1.    A Nemzetek Ligája csoportunknál magyar szempontból a legfontosabb, hogy az eddig megszerzett 7 ponttal jelenleg éllovas válogatottunknak a hátralévő két meccsen 1 pont szinte biztosan elegendő ahhoz, hogy az 1.- 3. hely valamelyikén végezzen, tehát benn maradjon az A-ligában.
2.    Amennyiben egy pontot szerzünk a németek és az olaszok elleni két meccsen, akkor adott esetben hármas holtverseny alakulhat ki a magyar, az angol és az olasz csapat között. Ám kedvező gólkülönbségünknek köszönhetően jelen állás szerint ebből is jól jöhetünk ki. 
3.    Ha az angolok nem nyernek pénteken Olaszországban, akkor nem is kell tovább számolgatni, mert a mieink meccsétől függetlenül biztossá válik a bennmaradásunk.
4.    A bennmaradáson túl az is számít, hogy hányadik helyen végzünk. Az A-liga csoport 1. és 2. helyezettjei, valamint a két legjobb 3. is első kalapos, vagyis kiemelt lesz az Eb-selejtező kalapbeosztásánál. Válogatottunk pedig azzal, hogy 4 forduló után 7 ponttal vezeti a csoportját, jó eséllyel legalább az egyik legjobb 3. helyet elcsípheti, ha sikerül legalább 3. helyen végeznie a négyesében. 
5.    Ezen túl pedig azért is lényeges a minél jobb helyezés elérése, mert az NL végén készül egy összesített tabella, és az Eb-selejtezők után az azon elfoglalt helyezések alapján dől el, mely válogatottak játszhatnak pótselejtezőt a 2024-es, németországi Eb-részvételért – azok közül, akik az Eb-selejtezőből nem jutottak tovább.
6.    Az álmok netovábbja lenne, ha Marco Rossi gárdája megnyerné a csoportját. Ez ugyanias azt jelentené, hogy k jövő júniusban, egy négyes döntő keretében mérkőzhetnénk a Nemzetek Ligája megnyeréséért! Úgy, hogy négy éve, 2018-ban az első NL- kiírást még a harmadik vonalban, a C-ligában kezdtük!

közösség

további frisss

lap tetejére