Halálos zuhanás Ausztriában: egy turista leesett a népszerű hegyi létrahídról

• 2023. szeptember 23., szombat •
Egy turista 90 méteres mélységbe zuhant és életét vesztette, amikor a mászók körében rendkívül népszerű „Stairway To Heaven" (lefordítva Mennyországba vezető lépcső) nevű létrahídon át próbált egy hatalmas szakadékon átkelni. A 42 éves férfi azonnal meghalt.
Halálos zuhanás Ausztriában: egy turista leesett a népszerű hegyi létrahídról

A gyönyörű osztrák hegyekben található terület a turisták kedvence, ahol valóban idilli a környezet, de a mászás ezen a szakaszon semmiképpen sem kezdőknek való. A helyszínen egy 40 méter hosszan futó létrahíd ível át a Dachstein hegyvonulat két sziklás kiemelkedése között, amely a Via Ferrata része - írja a Travelo.

A mentőcsapatok nem tudták megmenteni a férfi életét, a rendőrség pedig vizsgálja a halálához vezető körülményeket. A MailOnline szerint a rendőrség szóvivője azt mondta: "A rendőrségi vizsgálat következtetései szerint egyértelműen balesetről van szó." Feltételezések szerint a férfi az esés idején egyedül volt, kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Via Ferrata egy fémkábelekkel, létrákkal, és egyéb, hegymászáshoz szükséges eszközökkel felszerelt terület, ahol a mászóknak rögzíteniük kell magukat a biztonságuk érdekében. A Via Ferrata rendkívül népszerű Olaszországban, Franciaországban, Szlovéniában és Franciaországban, valamint Ausztriában – írja az unilad.com.

Forrás: travelo.hu
Fotó:PETR

közösség

további frisss

lap tetejére