Gazdag örökség: A Szombathelyi Értéktár kincseit mutatta be a kiállítás

• 2023. április 13., csütörtök •
Érték és hagyomány címmel rendeztek időszaki fotókiállítást nemrég, a tárlat a Szombathelyi Értéktár részeit mutatja be a közönség számára.
Gazdag örökség: A Szombathelyi Értéktár kincseit mutatta be a kiállítás

Évek óta kiemelt figyelmet kapnak a helyi és országos jelentőségű értékek, hungarikumok, bemutatásukat kormányrendelet is előírja. A települések - egyfajta adatbázisként - külön értéktárakat hoztak létre, amelyeket minél több emberrel igyekeznek megismertetni. A cél az, hogy ezek az értékek fennmaradjanak, erősítve a nemzeti tudatot és a hazai gazdaságot.

2014-ben Szombathelyen is megalakult a Települési Értéktár Bizottság, amely elkezdte összegyűjteni, és azóta is folyamatosan bővíti Szombathely városának kiemelten fontos értékeit. Az értéktárnak része számos fontos gazdasági, mezőgazdasági, kulturális, építészeti, intézményi, tudományos, sport, egészségügyi és természeti érték, amelyeket egy időszaki fotókiállításon, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában tekinthettek meg az érdeklődők.

Az utolsó szombathelyi villamoskocsi, Romkert, Kámoni Arborétum, Püspöki Palota, Szent Márton-templom - hogy csak néhányat említsünk a fotókon látható értékekből. A szervezők úgy vélik, ezek mélyebb megismerése segít abban, hogy értékeink a hétköznapjaink részét képezzék, és erősítsék helyi identitásunkat, együvé tartozásunk érzetét.

A PROJEKT CÍME: ÉRTÉK ÉS HAGYOMÁNY. A PROJEKT AZONOSÍTÓJA: HUNG-2022/9216.

közösség

további frisss

lap tetejére