Fellélegezhetnek az önkormányzatok: hetvenhét település kapott bérkompenzációt Észak-Vas vármegyében

• 2023. március 25., szombat •
Hetvenhét település összesen mintegy 619 126 415 forintot kapott bérkompenzációra Észak-Vas vármegyében. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője abban bízik, az újabb kormányzati támogatás hozzájárul az önkormányzatok biztonságos működéséhez.
Fellélegezhetnek az önkormányzatok: hetvenhét település kapott bérkompenzációt Észak-Vas vármegyében

A kompenzáció a minimálbér, a garantált bérminimum, valamint a pedagógusok bérének január 1-jei emelése miatt ad segítséget a helyi önkormányzatoknak. Celldömölk az egyik nyertese ennek az állami támogatásnak. 

- Az idei költségvetést úgy fogadtuk el, hogy a bérezéshez szükséges, de még hiányzó 130 millió forintot folyószámlahitelből finanszírozzuk. A napokban megérkezett a levél a kompenzációról, nagyon örülünk neki, ezzel stabilabbá vált a költségvetés - fogalmazott Fehér László polgármester. 

Üdvözölte a kormányzati lépést Básthy Béla, Kőszeg polgármestere is. Elmondta: - az elmúlt évek gyakorlatából kiindulva a költségvetés megalkotásánál számoltunk azzal, hogy a kormány idén is jelentős támogatást biztosít a kötelező béremelésekhez.

Örömmel fogadjuk ezt a segítséget, melyre nagy szükségünk van ahhoz, hogy megtarthassuk a várost működtető munkavállalóinkat és költségvetésünk stabilitását. 

- A költségvetés összeállításakor még nem számoltunk vele, és mivel egyébként is jelentős hiánnyal vágtunk neki az évnek, különösen jól jött, kicsit fellélegezhet a költségvetésünk - fogalmazott Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere. 

Kondora István, Sárvár polgármestere örömmel közölte: összesen 88 millió forintot kapnak bérkompenzációra, az összeg első része már meg is érkezett a város számlájára. Ez az energiaköltségekre nyújtott kormányzati támogatással együtt egyébként már olyan jelentős segítség, amellyel kihúzhatja az évet Sárvár.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére