„Ez minden fáradozást megért!" – végre megvalósult SMA Tomika álma

metropol.hu • 2023. szeptember 11., hétfő •
Tomika 5 éve harcol szörnyű betegségével, az SMA-val. Szülei hisznek abban, hogy összegyűlik a pénz a világ legdrágább orvosságára, amivel kisfiuk teljes életet élhetne.
„Ez minden fáradozást megért! – végre megvalósult SMA Tomika álma

A 6 éves Galó Tamás Dominik már féléves kora óta egy igazán komoly betegséggel küzd, a kisfiú gerinc eredetű izomsorvadásban szenved - írja a metropol.hu. Az egyetlen dolog, ami segíthet neki teljes életet élni, az a Zolgensma elnevezésű génterápia, amit a világ legdrágább gyógyszereként tartanak számon. Szülei azonban nem adják fel a reményt, gyűjtést szerveztek kisfiuk számára és nagyon hisznek abban, hogy sikerül összegyűjteniük a 760 millió forintot a kezelésre. Tomika így kap új esélyt az életre.

Mióta a kisfiú betegsége kiderült, szülei nagyon odafigyelnek arra, hogy megóvják őt mindenféle betegségtől, ami esetleg legyengíthetné Tomika immunrendszerét. Emiatt nem járnak zsúfolt helyekre, és próbálnak legalább három méter távolságot tartani az emberektől. Most viszont úgy döntöttek, megvalósítják Tomika egyik álmát, akkor is, ha ez kockázatokkal jár.

„Tomikának van egy könyve, amiben minden jármű benne van, a metró is. Már napok óta mondogatta, hogy mennyire jó lehet a föld alatt utazni” – kezdte el mesélni Tomika édesanyja, Anikó.

Egyik nap a belvárosban volt dolga a családnak, amikor úgy döntöttek, meglepik Tomikát.

Amúgy sem szeretek a belvárosban vezetni, ezért felvetettem az édesapjának, Tamásnak, hogy mi lenne, ha meglepnénk Tomikát és metróval mennénk

– folytatta.

A kisfiú nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy végre ő is kipróbálhatja a metrót. Alig hitte el, hogy végre ő is felszállhat egy tömegközlekedési eszközre. 

„A mozgólépcsőt kicsit megszenvedtük, mert nagyon nehéz volt tartani a babakocsit, a kerekesszékkel meg sem mertük próbálni. Tomika öröme azonban minden fáradozást megért. Csillogó szemekkel követte végig az eseményeket.”

Imádta a mozgólépcsőt is, és amikor a metró a Pillangó utcai megálló után lement a föld alá, Tomika szinte kicsattant a boldogságtól.

 – részletezte.

A családnak már a gyógyszerhez szükséges összeg több mint 60 százalékát sikerült összegyűjteni. Hisznek abban, hogy sikeres lesz a gyűjtés és Tomikának akár még idén valóra válhat a legnagyobb álma: megkaphatja a Zolgensmát. 

közösség

további frisss

lap tetejére