Ez komoly? Így eszi egy amerikai a kocsonyát

• 2024. január 21., vasárnap •
Már több mint 200 ezren nézték meg azt a videót a TikTokon, amelyben egy Budapesten élő vlogger kocsonyát kóstol. Bár szeretjük, amikor külföldiek magyar ételeket esznek, és próbálják megismertetni honfitársaikkal a specialitásainkat, most nem értjük, hogyan is került a történetbe például a zselatin...
Ez komoly? Így eszi egy amerikai a kocsonyát

A New Yorki-i száramazású vlogger, Willie Gevertz néhány éve költözött Magyarországra. Nem csupán a magyar történelemért, de a házias ételekért is rajong – bár elnézve legfrissebb videóját, amelyben kocsonyát eszik, nem igazán látjuk ezt. A mindmegette.hu hívta fel rá a figyelmet, és közölt egy videót is:

„Amikor először láttam kocsonyát, szóltam a barátnőmnek, Alexának, hogy valami megromlott a hűtőben. Nem mindenki szereti ezt az ételt, de azok, akik igen, általában egy kis citromot is facsarnak rá. Aztán isznak egy korty finom, meleg teát, majd bekanalazzák a kocsonyát.

Ez lényegében hideg húsleves és zselatin.

Ahogy a miskolciak mondják: »Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka.« Nagymama főzte, de én eszem meg” – szól a nem éppen logikus magyarázat a rövid videóban. Gevertz végül 10-ből 7,6 pontot adott az ételre.

A videója nem aratott osztatlan sikert:

a magyar kommentelők nem értik, honnan szedte azt a vlogger, hogy a kocsonyához zselatin kell

(mi segítünk: onnan, hogy amerikai…), és a citrom-tea kombót sem igazán tudták hová tenni. Ahogy megjegyezték, a többség ecettel és/vagy pirospaprikával, no és persze friss, ropogós kenyérrel szokta enni a kocsonyát.

 

(Borítókép: Shutterstock)

közösség

további frisss

lap tetejére