Épül a séi óvoda, jövőre indul a nevelés

há • 2021. szeptember 23., csütörtök •
Jól haladnak a munkák Sében, Nagy Róbert polgármester az építkezésen találkozott dr. Hende Csabával szerdán. Az új óvoda lábazatát betonozzák, a tervek szerint a kivitelezés jövő nyárra lezárul, és szeptemberben már gyerekeket is fogadni tudnak.
Épül a séi óvoda, jövőre indul a nevelés

A költségek fedezetét, mintegy 250 millió forintot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter saját keretéből ajánlotta fel a településnek, ami szokatlannak tűnhet, ám van magyarázata: a térség országgyűlési képviselője kérte a támogatását. - Magam is kötődöm a faluhoz, nagyanyám séi születésű volt, de nem csupán ezért fontos számomra a település. Épp a napokban kezdődik Budapesten a demográfiai csúcstalálkozó, amely a világ népesedési gondjaival foglalkozik. Öröm, és büszkék lehetünk rá, hogy az a családpolitika, amelyet folytattunk az elmúlt években, hatalmas eredményeket hozott: nő a házasságkötések és a születések száma, ami ugyan még elmarad a kívánatostól, de jó úton haladunk. Ez tükröződik itt a választókerületben is, mert sok óvodáskorú gyerek van a településen, és máshol, a környéken is. Ezért vált szükségessé a séi mellett a nardai óvoda újraindítása, a nárai óvoda bővítése és a pornóapáti, vaskeresztesi, balogunyomi óvodák felújítása. Egy közösség életében a legfontosabb kérdés az, hogy születik-e elég gyermek, fenn tud-e maradni, reprodukálni tudja-e önmagát. Ezért a politikának nem az a dolga, hogy a leendő anyákat rábeszélje a gyermekvállalásra, hanem az, hogy biztosítsa a feltételeket - utalt az otthonteremtési intézkedésekre és a jövő évi szja-visszatérítésre dr. Hende Csaba.

- Régi álmunk válik most valóra azzal, hogy óvoda épül Sében. Ötven gyermek jár a településről Szombathelyre óvodába, óriási az igény arra, hogy helyben is megoldott legyen a nevelésük - mondta a polgármester. Nagy Róbert kiemelte, hogy az építkezés feszített tempóban zajlik, hiszen jövő őszre szeretnék átadni az óvodát, hogy a következő nevelési év már itt kezdődhessen meg.  Hozzátette: hálásak az országgyűlési képviselőnek a közbenjárásáért az óvoda, illetve korábban a Sé és Szombathely közötti bicikliút, és a hivatal felújításának ügyében is. - Már zajlik a tervezés, amely a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását készíti elő, ez szintén dr. Hende Csaba érdeme - fűzte hozzá Nagy Róbert.

A 26 x 32 méter alapterületű, akadálymentes óvoda kivitelezését végző cég vezetője, Rácz Elemér a helyszínen elmondta, hogy az épület 18 darab napelemet kap, 38-as falakkal, 15 centiméteres szigeteléssel épül. A födém 30 centiméteres szigetelés kap, a nyílászárók háromretegű üveggel ellátott, fokozott hőszigetelést biztosító típusok lesznek. Kiderült, hogy az északi oldalon egy játszópark is épül, és parkolót is kialakítanak.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére