Dubaji világkiállítás: Csodájára járnak a Makovecz-tanítvány tervezte magyar pavilonnak

• 2021. október 09., szombat •
17 ács szerelte össze, és egyetlen csepp vizet sem használtak fel az építésekor: ez a magyar pavilon a tavalyról 2021-re halasztott, 6 hónapig tartó világkiálltáson, Dubajban. A magyar munkatársak mutatós formaruhát kaptak, és a hazai fürdőket, termálvizeket népszerűsítik a látogatók körében.
Dubaji világkiállítás: Csodájára járnak a Makovecz-tanítvány tervezte magyar pavilonnak

Október elsején kezdődött az Expo 2020 Dubai, azaz a tavalyra tervezett, de idén megvalósított világkiállítás, amelyen Magyarország is képviselteti magát. Először rendeztek ilyet a Közel-Keleten, de nem csupán emiatt különleges az esemény. Az összesen 25 millió látogatóra számító program három fő téma köré szerveződött: ezek a lehetőség, a mobilitás és a fenntarthatóság.

Kétszáz kiállító ország vesz részt az Expón, köztük a magyarok, akik egy Makovecz-tanítvány, Csernyus Lőrinc által tervezett, 17 magyar ács által összeállított pavilonnal mutatkoznak be Dubajban. Érdekesség, hogy az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel. Ugyanakkor a pavilon központi témája mégis maga a víz, és az Aqua Roots of Hungary nevet viseli. Hazánk páratlan vízkincseit mutatják be az érdeklődőknek, úgy, hogy az épület egyébként elnyerte a Time Out Dubai újságíróinak elismerését is. A közel 200 pavilon közül a 15 legérdekesebb közé választották a magyar építményt.

Forrás: Facebook, mtu.gov.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére