Bringára fel! - kerékpárutak épülnek Szombathelyen

sd • 2020. július 14., kedd •
Összesen 13 fejlesztési helyszínen jelölik ki kerékpárút nyomvonalát, vagy építenek újat a vasi megyeszékhelyen, amelyeknek összköltsége meghaladja a 900 millió forintot.
Bringára fel! - kerékpárutak épülnek Szombathelyen

A Városházán tartott sajtóeseményen Horváth Soma alpolgármester elmondta: szerinte ha most megállítanák a szombathelyieket a Kossuth utcában, és megkérdeznék tőlük, milyen fejlesztéseket szorgalmaznának a városban, egészen biztos, hogy a válaszadók többsége az utak és járdák felújítása, parkolók létesítése mellett a bicikliutak fejlesztését említené.
Egy uniós, vissza nem térítendő pályázatnak köszönhetően teljes egészében bringabaráttá válhat Szombathely, hiszen jövő őszre nem lesz olyan pontja a városnak, ahol ne történne valamilyen kerékpárosbarát fejlesztés. Összességében 10 kilométerrel gyarapodik a következő egy évben a megyeszékhely kerékpárút-hálózata.

Ahogy a most futó beruházások többsége, úgy ez is az előző városvezetés érdeme, hiszen a pályázat kidolgozása, majd a tervezés folyamata évekkel ezelőtt lezajlott.
- Ebben a projektben rengeteg munka van, tudom tanúsítani, hiszen én is részt vettem a pályázat kidolgozásában. 2016-ban kezdeményeztük ennek a fejlesztési csomagnak a megvalósítását, örülök, hogy az elképzelések és tervek végre testet öltenek - fogalmazott lapunknak Illés Károly egykori alpolgármester, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője.

A városi kerékpárút-fejlesztés helyszínei a következők:
Bartók Béla krt. (Szűrcsapó u. – Nárai u. között) kerékpársáv-kijelölés és kerékpárút-építés;
Rohonci u. - Bartók Béla krt. csomópont fejlesztése;
Nárai külső út, kerékpáros nyom kijelölése és elválasztott gyalog- és kerékpárút építése;
Nárai u. - Brenner krt. körforgalmi csomópont építése;
Saághy I. u. Maros utca és 11-es Huszár úti körforgalom között kerékpáros nyom kijelölése és kerékpárút létesítése, Sugár út (Horváth B. krt. – Saághy I. utca között) kerékpáros nyom kijelölése;
11-es Huszár u.- Söptei u. Készenléti Rendőrséghez vezető út között gyalog és kerékpárút építése;
Rohonci út (Szűrcsapó u. – Bem J. u. között) kerékpárút kijelölése;
Szent Márton u. (Nádasdy F. u. – Gyöngyösparti stny. között) kerékpáros nyom kijelölése és kerékpárút építése;
Jáki u. kerékpáros nyom kijelölése és kerékpárút építése;
Szombathely - Régi Bucsui út kerékpározható út kijelölése;
Szombathely - Sé kerékpárút építése;
Vépi út kerékpárút építése a Sági és Vásártér utcák között, déli oldali járda építése a VASIVÍZ Zrt. bejárata és a Vásártér u. között;
Szent Imre herceg u. (Rumi Rajki I. u. – Saághy I. u. között), és Paragvári u. (Rumi Rajki u. – Váci M. u. között) gyalog-kerékpárút építés.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére