A kormány szigorítja a gyárakat érintő környezetvédelmi előírásokat

• 2023. november 16., csütörtök •
Az Energiaügyi Minisztérium a környezetvédelmi célkitűzéseinek elérése, valamint a magyar emberek egészségének védelme érdekében szigorítja az ipari létesítmények kibocsátására vonatkozó határértékeket. A tárca erről egyeztetést kezdeményez az Országos Környezetvédelmi Tanáccsal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve társadalmi egyeztetésre bocsátotta az erről szóló rendelettervezetet.
A kormány szigorítja a gyárakat érintő környezetvédelmi előírásokat

A kormánynak minden beruházóval szemben határozott elvárása, hogy a tevékenységükre vonatkozó környezetvédelmi, munkavédelmi és egyéb szabályokat betartsa - olvasható a Magyar Nemzeten. Ezt a hatóságok folyamatosan ellenőrzik, és amennyiben az ipari üzemek működése nem a jogszabályi előírásoknak, illetve az engedélyben foglaltaknak megfelelően történik, a hatóság a környezet és a magyar emberek védelme érdekében megteszi a megfelelő lépéseket – írta közleményében az Energiaügyi Minisztérium.

A tárca az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a hatósági tapasztalatok, valamint a lakossági észrevételek figyelembevételével idén is felülvizsgálta az ipari létesítmények kibocsátási határértékeit, melynek alapján a határértékek szigorítását javasolja.

A levegőterheltségi szint határértékeiről és a helyhez kötött légszennyező pontforrások kibocsátási határértékeiről, valamint az egyes tevékenységek illékony szerves vegyületek kibocsátásának korlátozásáról szóló rendeletek tervezett módosítását a minisztérium a mai napon a társadalmi egyeztetésre bocsátása mellett eljuttatja az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának.

A tárca jelezte: a németországit alapul vevő szabályozási javaslat az Európai Unióban a legszigorúbb határértékeket állapítja meg. Ez a magyar emberek egészségének és a környezet védelmének további erősítését szolgálja – írták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére