5250 kiló ponty érkezett a vasi vizekbe

• 2023. augusztus 14., hétfő •
Az áradások eddig nem okoztak nagyobb károkat a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége haltermelő partnereinek tógazdaságaiban és berendezéseiben. A pénteki kihelyezéssel együtt már közel 50 tonna fogható méretű pontyot telepítettek Vasban – tudtuk meg Mesterházy Józseftől, a szövetség halgazdálkodási csoportja vezetőjétől.
5250 kiló ponty érkezett a vasi vizekbe

A nyári szünetben tapasztalható horgászaktivitást kísérő igények kiszolgálása érdekében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége mintegy 5250 kilogramm pontyot hozott a szövetségi vizekbe pénteken a Tógazda Zrt. Marcali melletti telephelyéről. Ebből a gersekaráti Sárvíz-tóba 400, a püspökmolnári kavicsbányatóba, a magyarszecsődi kavicsbányatóba 500, a máriaújfalui Hársas-tóba 600, a szombathelyi csónakázótóba 750, a szombathelyi horgásztóba 300, a gencsapáti horgásztóba 300, a csepregi téglagyári tóba 200, a rábasömjéni kavicsbányatóba 350, a csánigi tóba 300, a répcelaki tóba 50, a celldömölki téglagyári és parktóba 350, a kerkaszentkirályi holtágba 250, a kerkafalvi Kéthatár-tóba 300, a Vadása-tóba és az előtározóba 300 kilogramm került. 

A kihelyezett állomány többsége 2-3 kilogramm közötti, de voltak szép, 3–6 kilogramm közötti példányok is a pénteki szállítmányban. Fontos: a megtartható ponty mennyisége az országos szabályozástól eltérően két darab, mérete minimum 30 és maximum 50 centiméter. – Halőreink a fogási napló pontos és szabályos vezetése mellett ellenőrzik a rögzített zsákmány súlyát is, 0,5 kilogrammos eltérés esetén jogosultak a területi jegy vis - szavonására. Kérjük a horgásztársakat, hogy a szabálytalanságból adódó kellemetlenségek és szankciók elkerülése érdekében körültekintően járjanak el horgászatuk során, valamint előzetesen tájékozódjanak az adott vízterületre érvényes helyi horgászrendről – hívta fel a figyelmet Mesterházy József. A haltelepítések várhatóan augusztus végén, illetve szeptember elején folytatódnak, a késő őszi halászatok során pedig jelentősebb mennyiségű fehér hal (vegyes keszeg, dévér), illetve ragadozóállomány telepítését tervezi a szövetség.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére