Szombathelyen lesz Hangáék tétmeccse

mti,frisss • 2012. május 27., vasárnap •
Az biztos már, hogy augusztus 21-én Ausztriát az Aréna Savariában fogadja európa-bajnoki selejtezőn a magyar férfi kosárlabda válogatott, és valószínű, hogy a horvátok elleni meccs is Szombathelyen lesz Hanga Ádáméknak. Edzőtáborozni - 10 év után újra- Pécsre megy a Rátgéber csapat.

Hanga Ádámra biztosan számít az új kapitány

Rátgéber László szövetségi kapitány vasárnapi tájékoztatása szerint a nemzeti csapat július 28-án és 29-én is barátságos meccset játszik a baranyai megyeszékhelyen Svédország ellen, majd augusztus 27-én szintén Pécsett lesz a Ciprus, augusztus 30-án pedig az Ukrajna elleni Eb-selejtező. 

A Ciprus és a Svédország elleni meccs előtt egy-egy hetes pécsi edzőtábort tervez a szakvezető, aki közölte, hogy Ausztria ellen, augusztus 21-én Szombathelyen szerepel Eb-selejtezőn a válogatott, és várhatóan ugyanott fogadja szeptember 8-án Horvátországot is.

A magyar férfi együttes a felkészülés során Szlovákiában és Szerbiában is pályára lép barátságos mérkőzésen.

 

Rátgéber László a kemény munkában hisz; eddig női csapatokkal dolgozott

A fő cél, hogy a válogatott sikerrel vegye a nyári Eb-selejtezőket, amelyeken Horvátország, Ukrajna, Ausztria és Ciprus lesz az ellenfél, és a csoportokból az első kettő, valamint a négy legjobb harmadik jut ki a 2013-as szlovéniai tornára.

"Nagyon fontos lesz, hogy a klubok kiálljanak a kialakítandó program mellett. Rokonszenvesnek találom a brigádot, jó lenne, ha motivált csapat jönne össze, mert a felkészülés nyáron lesz, így a játékosok elveszítik a nyaralást. Olyan stábra és olyan edzésmunkára van szükség a válogatottnál, hogy utána a játékosok felkészülten térjenek vissza a klubjaikba."-nyilatkozta Rátgéber László, a válogatott élére januárban kinevezett szövetségi kapitány.

közösség

további frisss

lap tetejére