Szombathelyen a kosárlabda válogatott

HÁ • 2012. augusztus 01., szerda •
Pár napig Szombathelyen edző-táborozik a Magyar Kosárlabda-válogatott. Szombathely a felkészülés egyik állomása, hisz a városban fognak játszani a fiúk -remélhetőleg - több európa-bajnoki selejtezőt is. A látogatásról a válogatott csapatkapitányát, a körmendi Fodor Mártont kérdeztük.

Mint arról már a Frisss.hu beszámolt, Rátgéber csapata tétmeccset fog játszani Szombathelyen, augusztus 21-én Ausztria ellen. Jelenleg is Szombathelyen tartózkodik a csapat, igaz csak pár napig lesznek most itt. Ez alkalomból Fodor Mártont, a csapatkapitányt kérdeztük a válogatottról, a Körmend helyzetéről és természetesen az olimpiáról.

Milyen apropóból jöttetek Szombathelyre?

Ez a harmadik helyszínünk, előtte voltunk Győrben illetve Pécsen. Szombathelyen játsszunk augusztusban és szeptemberben  európa bajnoki selejtezőket. Nagyon jó körülmények vannak itt.

Nem is kezdtetek rosszul. Mi lesz a folytatásban, milyen formában érzed a csapatot?

Így van, volt két edzőmérkőzés a svédek ellen Pécsen. Sikerült mindkét mérkőzést megnyerni, de nyilván a csúcsformától messze vagyunk, mert az elején tartunk a felkészülésnek. Most már azért relatíve könnyebb hetek fognak érkezni, mert most kezdődik az a rész, amit a játékosok is jobban szeretnek. Lesz két mérkőzésünk, Szlovákiában fogunk játszani pénteken és szombaton az ottani nemzeti válogatottal.


 

Ha beszélhetünk a gyökereidről... mit szólsz a Körmendi botrányhoz?

Elég sajnálatos, ami Körmenden történik, csak ámulok és bámulok. Nyilván nem ez az első eset amikor bajban van a klub, de én nagyon remélem, hogy meg fognak oldódni a dolgok. Bár a hírek egyáltalán nem biztatók. Nyilván érintett vagyok a bátyám révén is (Fodor Gergely), és nagyon sajnálnám, ha Magyarország egyik legsikeresebb klubja csak úgy tönkremenne, de remélem, hogy nem fogják hagyni az illetékesek.

Figyelemmel követed az olimpiát?

Amennyi szabadidőm van és tudom, mindenképpen követem a magyar eseményeket. Láttam például az első aranyszerzést, és nagyon szimpatikus volt  Szilágyi Áron. 22 évesen ilyen profin vívni, az tényleg nem volt semmi. A csapatsportokat is mindenképpen fogom követni.

közösség

további frisss

lap tetejére