Szocsi: Biztonsági emberrel együtt érkezett meg a magyar csapat

nso,mob.hu-szróbert • 2014. február 01., szombat •
Pénteken hajnalban landolt a Szocsi melletti repülőtéren az a repülőgép, amellyel a magyar csapat utazott a XXII. téli ötkarikás játékokra. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a sportolókkal és a hivatalos kísérőkkel minden rendben van, a szállást már mindenki elfoglalta. Knoch Viktorral az élen a gyorskorcsolyázók már edzést is tartottak.
Szocsi: Biztonsági emberrel együtt érkezett meg a magyar csapat

A küldöttség Siklós Erik sajtófőnök és Molnár Krisztina, a csapatiroda munkatársának vezetésével csütörtök délután a Syma-csarnoktól busszal indult a Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan Isztambul érintésével érkezett meg az orosz tengerparti városba.

„Jól utaztunk, bár a végén szakadó esőben, kicsit izgalmasan landoltunk Szocsiban, a repülőtérről, ami nincs messze az olimpiai falutól, még három órába telt, míg mindenki elfoglalhatta a szobáját” – idézte a MOB honlapja Siklós Eriket. Ő hozzátette, a magyar csapat tagjai három helyszínen kaptak szállást: a gyorskorcsolyázók a tengerparti faluban, az alpesi sízők onnan egy óra utazásra a hegyen, a sífutók és a sílövők pedig a közelükben fognak lakni.

„A falu nagyon újszerű, a szobák hatalmasak, tágasak. Az orosz önkéntesek és biztonságiak rengetegen vannak, nagyon kedvesek, segítőkészek – mondta a sajtófőnök.

És, ha már biztonság, a TEK - a terrorfenyegetettség miatt - egy magasan képzett biztonsági szakemberrel egészítette ki a magyar küldöttséget.

A magyar csapat esélyeiről nyilatkozó Szabó Bence MOB főtitkár szerint, ,,ha lesz pontszerzőnk, boldogok leszünk".

közösség

további frisss

lap tetejére