Londoni olimpiai körkép szombathelyi szemmel

HÁ • 2012. augusztus 04., szombat •
Ezekben a hetekben az egész világ Londonra figyel. Vajon milyen most a "világ közepén"? A Frisss.hu a szentpéterfai születésű Hirschl Hajnit érte utol, aki 7 éve Londonban él. Olimpiai élmények magyar szurkolói szemmel...
Londoni olimpiai körkép szombathelyi szemmel

balról a második Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó

Elindult a magyar éremgyártás is Londonban. Szilágyi Áron aranya után, egy őrületes világcsúccsal Gyurta Dani is felúszta magát a világ tetejére. Könnyfakasztó a közvetítést nézni ezer kilométer távlatból is, hát még a helyszínről. A 7 éve személyi aszisztensként Londonban dolgozó szombathelyi gyökerű Hajni osztja meg olimpiai élményeit a Frisss.hu olvasóival.

Londoni látkép - (Fotó: visitlondon.com)

Mennyire érezni, hogy olimpia van Londonban?

Nagyon. A városban egyszerűen fantasztikus a hangulat. Rengetegen vannak, fel van zászlózva minden és mindenki beleéli magát ebbe az elképesztő érzésbe. Az egész városon érződik. Rengeteg magyar van és alakult is egy szurkolói klub Észak-Londonban az egyik magyar vendélátóegységnél egy nagy kerthelyiséggel, kivetítőkkel, ahol az olimpikonok is megfordulnak. Például tegnap este ott volt a magyar kézilabda válogatott. Fantasztikus bulik vannak és kivetítőkön tudod nézni a magyar közvetítéseket, onnan indul sok szurkoló az olimpiai parkba, és ezt nagyon jó érzés látni. A testvéremék is megérkeztek Magyarországról, így majd elviszem őket is ide.

Hirschl Hajni - Londoni "tudósítónk"

Van olyan esemény, amire kimész?

Igen, a vízilabda, a kézilabda és a kajak-kenu, amire sikerült jegyet szereznünk.

Így néznek ki az olimpiai jegyek

Más nemzetekkel is összekeveredtek és szurkoltok?

Igen, főleg az ismeretségi körben is, mert ugye nem csak magyar ismerősei vannak az embernek, hanem más országokból is. Ezáltal egymás között van egy kis verseny, például tegnap egy amerikai ismerősömmel néztük az úszást és akkor volt a levegőben egy kis versenyszellem, mindenki nagyon szorított a saját országának.

Szerencsére sokan el tudtak utazni Londonba bíztatni a hazaiakat (Fotó: delmagyar.hu)

Azt tudjuk, hogy London alapvetően nem tartozik a kisköltségvetésű városokhoz. Az árakon is érződik az olimpia?

Azt nem mondhatnám, hogy a mindennapi életben érződik, mert szerintem az árak maradtak, ha az utazást vagy az étkezést vesszük, de az olimpiai parkban viszont igen, mert ott sokkal magasabb árakkal dolgoznak.

Az olimpiai parkba bárki bemehet?

Nem, oda csak belépővel tudsz bemenni, ha van valamilyen eseményre jegyed, illetve van egy olyan lehetőség, hogy az olimpiai parkba veszel egy látogatói jegyet, ami azt jelenti, hogy a parkba be tudsz menni, csak az arénákba nem, de ott nyugodtan körülnézhetsz és eltölthetsz akár egy napot is. Nagyon sok látnivaló van odabent, mert egy nagyon szuper olimpiai falut húztak fel.


Hajni testvérével, Hirshl Józseffel szurkol Londonban a magyaroknak
 

Találkoztál sportolókkal, filmsztárokkal, zenészekkel?

Sajnos még nem, legalábbis az olimpiával kapcsolatban nem, csak az elmúlt években az itt töltött idő alatt. De nagyon remélem, hogy sok magyar sportolóval fogunk majd találkozni a szurkolói klubban. Illetve az olimpiai falu mellett közvetlenül van az egyik legnagyobb bevásárlóközpont, és ott viszont rengeteg sportoló megfordul, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy belebotlunk majd egy-két híres emberbe.

közösség

további frisss

lap tetejére