Középmezőny alatt nem végezhetünk - interjú Artner Tamással (képgalériával)

kremser • 2012. március 02., péntek •
Artner Tamás büszkén áll futballistái mellett. A tréner évekkel ezelőtt már bebizonyította a szurkolóknak, hogy lehet rá számítani, - az más kérdés, hogy a fehér asztal mellett akkor az MLSZ szakemberei úgy döntöttek, nem a Hali jut az első osztályba. Azóta a tréner szinte minden nap arról álmodott, hogy egyszer még a Rohonci úti stadionban dirigálja a szombathelyi gárdát. Ez a lehetőség az Aczél ügy kipattanása után került elérhető közelségbe számára. A téli alapozás után, a bajnokság tavaszi rajtja előtt beszélgettünk vele. Vasárnap este 6 órakor a Győr csapatát fogadja a Hali a Rohonci úton. ( Az interjú alatt képgalériát talál a Haladás jelenlegi keretéről, a fényképek szabadon letölthetőek.)
Középmezőny alatt nem végezhetünk - interjú Artner Tamással (képgalériával)

Milyen érzés ismét a Rohonci úti stadion kispadján ülni?

Ez most kiderül a hétvégén. De biztos, hogy felemelő, hisz mindig is úgy gondoltam, hogy vasi sportemberként ez lehet a legjobb, ami történhet velem. Annak idején is, és most is becsületesen, időt nem kímélve dolgoztam, mindent alárendelve a Haladásnak. Ez most is így van, számomra csak a siker elfogadható. Ezt szerencsére játékosaim is átérzik, és az öltözőben felvették a ritmusomat.

Át kellett alakítanod a csapatot az őszhöz képest?

A mögöttünk álló hét hétben sikerült kialakítani a csapatot,  úgy érzem, hogy mindent legyakoroltunk, gondolok itt a pontrúgásokra, taktikai elemekre. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata.  Természetesen a távozó játékosok által hagyott űrt is be kell tölteni és én úgy gondolom, hogy sikerült is.

Mennyiben változik az összeállítás?

Az őszi csapathoz képest 4 játékos távozott, hisz nem Haladás játékos már kis Kokó, Nagy II Gábor, Simon és Szvoboda. Jött viszont Nagy Dániel és Kulcsár Kornél. Ez természetesen átszervezést igényelt, de a szerkezetét a gárdának meghagytam, talán annyi változás jön, hogy néhányan más szerepkört kapnak.

Mennyire befolyásolta az öltözői hangulatot, a felkészülést az Aczél-ügy?

Úgy érzem, hogy ez nem ránk tartozik. Soha nem ejtettünk róla szót az öltözőben. Az edzések feladataira, az edzéstervre összpontosítottunk.  Szerintem a játékosaim is átérzik, hogy csak maximális koncentrálással érhetünk el sikereket.

Hova várod a csapatot a végelszámolásnál?

Ha sikerül egy jó rajtot vennünk, és az lendületet ad a csapatnak, akkor a középmezőnynél lejjebb nem végezhetünk!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére