Savaria Kupa-Tóth Géza emlékverseny

szróbert • 2014. március 17., hétfő •
Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Savaria Kupa-Tóth Géza emlékversenyt. A Haladás VSE Tóth Géza súlyemelő-termében – március 16-án – lebonyolított sporteseményen a felnőtt nők és férfiak mellett a serdülő, az ifjúsági és a junior korosztály is megmérettetett. A Haladás frissen igazolt súlyemelője, Baranyai János hat érvényes gyakorlatot teljesített.
Savaria Kupa-Tóth Géza emlékverseny

Az emlékverseny előtt, a szombathelyi Tóth Géza téren a város vezetése, illetve a klub és a Szövetség képviselői a család jelenlétében megkoszorúzták a legendás súlyemelő szobrát.
A kupa megnyitóját már a súlyemelő-csarnokban tartották, ahol megjelent Tóth Géza két lánya is. 
A verseny megnyitója során Kovács Ferenc, Vas Megye Közgyűlésének elnöke Vas megye XX. századi legjobb sportolóját méltatta. 
Tóth Géza 79 évet élt, s ez az idő nagyon tartalmas volt, hiszen mindent megtett, hogy sikeres legyen. Ez a terem volt, ahol ő a legjobb eredményeire felkészült. Sajnos hamarosan elkezdődik a terem lebontása, ugyanakkor öröm is, mert fejlődünk, mert óriási beruházás küszöbén állunk. Tóth Géza visszatért oda, ahonnan soha nem is ment el – tette hozzá Kovács Ferenc.  
Ezt követően Sági József, Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata kulturális- és sportbizottságának elnöke köszöntötte a megjelenteket. A legerősebb és egyben leghíresebb magyar emberek – Botond, Toldi, Kinizsi – megemlítése után azt köszönte meg, hogy ilyen nagy számban eljöttek a versenyre, majd a hamarosan megkezdődő beruházás fontosságát húzta alá. 
Németh László, a Vas megyei súlyemelő szövetség elnöke pedig azt nyomatékosította, hogy a 3 évvel ezelőtti elhatározásból ma már színvonalas versenyt bonyolíthat le a klub, majd erőteljes és sérülésmentes versenyt kívánt valamennyi sportolónak. Ezt követően pedig Tóth Géza lányait köszöntötte egy-egy csokor virággal. 
Kitüntetés-átadás során Puskás Tivadar polgármestert, Lazáry Viktor alpolgármestert, illetve a Vasivíz Zrt. igazgató tanácsának elnökét, és a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatóját, valamint a Vas megyei súlyemelő szövetség elnökét is kitüntették – a sportág népszerűsítése érdekében végzett munkájuk elismeréseként.     
A mindvégig színvonalas versenyen a sportág egyetlen magyar olimpikonja, a 85 kg-os súlycsoportban induló Baranyai János mind szakításban (150 kg), mind lökésben (185 kg) három-három érvényes gyakorlatot mutatott be, ezzel összetettben 335 kg-ot teljesített.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére