Boksz és Caramel Szombathelyen

MTI, M. Horváth Nóra • 2011. november 28., hétfő •
A jövő évi olimpiai kvalifikációs boksztorna szempontjából is nagyon fontos lesz a 88. felnőtt férfi országos bajnokság, amelyet jövő szerdától rendeznek Szombathelyen. Három vasi klub tizenegy versenyzővel vesz részt az ob-n, érmes reményekkel. A szombati finálén fellép Molnár Ferenc Caramel, énekes a Haladás Munkacsarnokban.
Boksz és Caramel Szombathelyen

Kovács László szövetségi kapitány az esemény hétfői sajtótájékoztatóján azt emelte ki: több súlycsoportban is komoly segítséget nyújt majd neki a jövő heti ob annak eldöntésében, hogy melyik versenyző induljon az áprilisi, isztambuli kvalifikációs tornán, amely az utolsó lehetőség a bokszolóknak londoni kvótaszerzésre.

Az idei világbajnokságon három magyar, Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) biztosította helyét a nyári játékokon, így a magyar csapat hét súlycsoportban lesz érdekelt Törökországban. A kapitány és Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke is egyetértett abban, hogy reálisan 3-4 kvótaszerzésre van esélye a válogatottnak Isztambulban, s elsősorban a tavalyi Európa-bajnok Bacskai Balázstól (69 kg), illetve az idei Eb-harmadik Szellő Imrétől várják a Londont érő produkciót.

 Az ob-n az alsóbb súlycsoportokban lehet igazán nagy harc, különösen az 52, illetve az 56 kg nyitott. A viadalon várhatóan több mint száz versenyző lép ringbe a Haladás VSE Munkacsarnokában, melyet erre a négy napra 2500-3000 fő befogadására tesznek alkalmassá - mondta el Marton Zsolt, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki egyben a Vas Megyei Ökölvívó Szövetség elnöke is. Minden nap, így a szerdai, csütörtöki selejtezők, illetve a pénteki elődöntő és a szombati döntő programja is 16 órakor indul. A finálék napján nem csupán boksszal várják a nézőket, Molnár Ferenc Caramel is fellép.

Vas megyéből három klub ad versenyzőt az országos bajnokságra, a két szombathelyi és egy kőszegi egyesület vezetőedzői mind éremben reménykednek.

Forrás:szombathelyisport.hu

A házigazda Haladás VSE ökölvívói öt súlycsoportban mérettetnek meg. Zámbó József edző a Frisss.hu-nak úgy nyilatkozott: -Nagy dolog, ha valaki a döntőbe tud jutni, mert az ország minden jelentős egyesülete jelen lesz Szombathelyen, de a Haladás meglepetést szeretne okozni. Szabó Béla (52 kg), Rácz Sándor (60 kg), Kiss Ádám (75kg), Balogh Sándor (81 kg), Hrabovszki Zoltán (91 kg) biztos induló, Horváth Krisztián versenyzése még kérdéses.

Sokan fognak szorítani a barátok, szimpatizánsok közül Nemes Eriknek (69 kg). A válogatott ökölvívó egy időre felhagyott a bokszal; 2 éve kezdte újra a Skorpió Se színeiben; most gőzerővel készül az ob-re. Varga Roland vezetőedző mellett nevelőedzője, a box-berkekben Csingi báként ismert Nemes Emil is ott lesz vele a mérkőzéseken.

A kőszegi Fitt Box négy versenyzővel áll ki. Hódosi Zsolt (56kg vagy 60 kg) Tóth József (69 kg vagy 75 kg) Döbrösi Ádám (75kg)és Bedi István (91 kg) lép majd ringbe Szombathelyen. Varsányi Áron vezetőedző egy éremmel lenne elégedett.

 

közösség

további frisss

lap tetejére