Artner Tamás kezdeményező, bátor Haladást próbál kialakítani

FB • 2012. január 28., szombat •
Több mint egy hónapja, december 19.-e óta tölti be a Haladás élvonalbeli labdarúgó csapatának vezetőedzői posztját Artner Tamás. A csapat felkészüléséről, a terveiről és az elvárásairól kérdeztük a zöld fehérek trénerét.
Artner Tamás kezdeményező, bátor Haladást próbál kialakítani

 

Több mint egy hónapja már, hogy a Haladás vezetőedzői posztját betölti. Milyen benyomásai vannak a csapatról, a játékosokról?

A csapatról nagyon jó benyomásaim vannak, úgy érzem, hogy azt kaptam, amit vártam. Nagyon tisztességesen dolgozó játékosokat ismertem meg, akikkel élvezzük a közös munkát.

Távozott Kovács István, érkezett Nagy Dániel és Kulcsár Kornél. Több játékos nevét is szóba hozták a Haladással, elsősorban Bori Gábor és Balogh Béla nevét lehetett hallani. Mondhatjuk, hogy kialakult a csapat kerete a tavaszi szezonra, vagy várhatók további változások?

Nagyon remélem, hogy nem alakult még ki. A közel 3 hét alatt amióta együtt edzek a csapattal most már kirajzolódott előttem a kép, hogy melyek azok a posztok, ahova még kellene erősítés. A két játékossal, akit igazoltunk nagyon sokat fogunk nyerni, Nagy Dániel egy kész, nagyon jó játékos, Kulcsár Kornél pedig egy nagyon tehetséges labdarúgó. Nagyon sajnálom, hogy Kovács István elment, mert vele egy nagyon jó karakterű játékost veszítettünk el. Bízom abban, hogy egy két poszton még tudunk erősíteni. Balogh Béla ügye úgy érzem egy lezárt dolog, nem fogunk tudni megegyezni az átigazolásának ügyében. Bori Gábor leigazolásában én még reménykedem, annak ellenére, hogy a Kecskemét lezártnak tekinti az ügyet. Szeretnék még egy belső védőt igazolni. Guzmics Richárd és Korolovszky Gábor maximálisan megoldják a dolgukat a védelem közepén, de ha valamelyik játékos kiesik, akkor az ő pótlásuk nehézségekbe ütközne. Egy támadó igazolását is tervezzük még, mivel úgy érzem, hogy oda is szükségünk van egy emberre. Kenesei Krisztián egy extra játékos, Goran Vujovics tud gólokat rúgni, Oross Mártont több feladattal meg lehet bízni, de szükség lenne még egy kimondottan támadó játékosra.

Mi a helyzet a sérült játékosokkal? Mikor végezhetnek teljes értékű munkát?

Komoly sérültünk hála Istennek egy sincsen. Kenesei Krisztián kapott egy rúgást, de hétfőtől teljes intenzitással edzeni fog. Ugyanez a helyzet Korolovszky Gáborral, akinek a szervezetében van egy kis gyulladás és fájdalmat érzett. Burány Zoltánnak elfáradt a combizma, de ő lehet a hétvégén már pályára is fog lépni.

Három felkészülési mérkőzésen is túl van már a csapat. A Haladás U-21-es csapatával a cseh Banik Ostravával és a Pécs gárdájával is játszottak. Hogyan értékelné ezeket a mérkőzéseket, mennyire szolgálták a felkészülést?

Mind a három mérkőzésen a játékosaim maximálisan betartották a taktikai utasításokat, megfelelt a játék ritmusa az ilyenkor elvártnak. A Pécs ellen egyértelműen lehetett látni, hogy mi domináltunk, a cseh csapat ellen játszottunk egy nagyon jó mérkőzést, amely azért volt jó mert testközelből érezték a játékosaim hogy a nemzetközi futball milyen. Szeretném kezdeményezővé, agresszívvá és bátorrá formálni a csapatot.

Körvonalazódik már a fejében egy ideális összeállítás, vagy még korai erről beszélni?

Most már nagyjából tudom kik azok a játékosok, akikre tudok számítani az éles mérkőzéseken. Azt lehet látni és ezt tudatosítottam a fejekben is, hogy csak olyan játékosok fognak játszani, akik mentálisan erősek és tudnak győzni. Profi szinten úgy érzem ez a legfontosabb! Megvan már az a mag, akire rövid távon lehet számítani és úgy érzem, hogy sok olyan fiatal van, akik közül egy kettővel már most is lehet számolni de inkább azt mondom, hogy ők a jövő emberei.

Mik az elvárások a csapattal szemben a tavaszi szezonban illetve Ön milyen helyezéssel lenne elégedett a bajnokság végén?

A csapat a 8. és a 12. hely valamelyikét célozta meg. Ha ezt elérjük, akkor maximálisan elégedett leszek, de nem elsősorban helyezésben gondolkodom, hanem az a cél, hogy a játék színvonalában lépjünk előre és játszunk olyan mérkőzéseket, amelyeket a szurkolók élveznek és emiatt szívesen kijönnek a mérkőzéseinkre.

közösség

további frisss

lap tetejére