Artner Tamás: Debrecenben a döntetlen is bravúr lenne

szróbert-haladas.hu • 2014. március 09., vasárnap •
Az OTP Bank Liga 19. fordulójában március 9-én, vasárnap 16.30-kor a listavezető DVSC-TEVA vendége lesz a Szombathelyi Haladás. Vörös Csaba technikai vezető a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy a mieink zöld felsőben, fekete nadrágban és sportszárban lépnek pályára Debrecenben. Hajrá, Hali!
Artner Tamás: Debrecenben a döntetlen is bravúr lenne

A haladas.hu arra emlékeztet, hogy utoljára szeptember 29-én, Győrött szenvedett vereséget a tabellát négy pont előnnyel vezető Debrecen, amely összesen kétszer maradt pont nélkül a 2013/2014-es bajnokságban. A hajdúságiak szerezték a legtöbb gólt (42), ebből két legeredményesebb játékosuk, Dalibor Volas és Szakály Péter hét-hét találatot jegyez. Bombaerős a piros-fehérek kerete, még a kispadon is minőségi labdarúgók ülnek. A Kondás Elemér irányította gárda egy hete Diósgyőrött 1-1-s döntetlent játszott.

Ami a hatodik helyen tanyázó Haladást illeti, Artner Tamás legénysége az MTK elleni bajnokin és az FTC elleni két Ligakupa-meccsen ugyan mindössze két gólt kapott, ám egyet sem szerzett. Márpedig Debrecenben cseppet sem könnyű feladat gólt szerezni.

- Az egyik legjobb futballt játszó csapat idehaza a Debrecen, nem véletlenül vezeti a tabellát - mondta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. - A látványos játékukhoz megvannak a minőségi labdarúgóik. A támadószekciójuk nagyon erős, a középpályán, Szakály, Bouadla, Bódi, Zsidai, elöl pedig Kulcsár, Sidibe, Volas, Seydi - van kikből válogatnia Kondás Elemér kollégámnak. Hátul pedig válogatott védőket találunk, Lázárt, Mészárost, Korhutot. Bombaerős gárdával találkozunk, akik játsszák a futballt, márpedig ilyen stílusú csapatok ellen nekünk is valamivel könnyebb dolgunk van. Biztos vagyok benne, a Debrecen nem óvatoskodik, hanem az első perctől megpróbál dominálni. Noha a gólokkal adósak vagyunk, a megfelelő számú ziccert kialakítjuk, Debrecenben is lesz helyzetünk. Jó formában vagyunk, de a mérkőzés esélyese a  hazai csapat, a döntetlen már bravúr lenne. Fehér eltilott, Mursits, Kalász és Devecseri sérült.


- Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de egyáltalán nem feltartott kezekkel lépünk pályára, noha tisztában vagyunk vele, a Debrecen az esélyes. Magyarországon bárki megverhet bárkit, úgy megyünk oda, hogy meglepetést okozzunk. Roppant veszélyes a debreceniek támadószekciója, egyetlen játékost sem tudok kiemelni, valamennyi támadójukra figyelnünk kell. Mi hátul biztos nem unatkozunk majd. Remélem, hogy elöl betalálunk, a helyzeteink eddig is megvoltak, Debrecenben is lesz lehetőségünk. Az megnyugtató, hogy minden meccsen sikerült ziccereket kialakítanunk, az lenne baj, ha ez elmaradna. Csupán nagyobb koncentrációra van szükség a kapu előtt - nyilatkozta a haladas.hu-nak Schimmer Szabolcs. 

A mérkőzést Erdős József vezeti, segítői Ring György és Márkus Tamás lesznek. A mérkőzést az M1 élőben közvetíti.

Hajrá, Hali!

 

közösség

további frisss

lap tetejére