3 vasi az atlétikai EB-n - Annus tanítványa a döntőben

• 2012. június 27., szerda •
Annus Adrián tanítványa, a súlylökő Kürthy Lajos bejutott a döntőbe az atlétikai Európa-bajnokságon, Helsinkiben. A megmérettetésen még 3 vasi érdekelt.

 

A szerdán kezdődött Eb első magyar fellépője a selejtezőben harmadikra 19,48 méteres eredményt ért el, ezzel az utolsó, azaz 12. helyen éppen befért a pénteki fináléba - a verseny honlapja szerint. Előtte egy érvénytelen kísérlete volt, majd 19,11 méterrel folytatta.

(Fotó: www.edzesonline.hu)

A 2009-ben fedett EB-n ötödik Kürthynek ez az első felnőtt, szabadtéri világversenye, amelyen döntőbe jutott. A Szombathelyen készülő, olimpiai induló Kürthy mellett szerdán még hat magyar atléta lesz érdekelt az EB-n. Többek között a szombathelyi kalapácsvető Pars Krisztián, és az ugyancsak kalapácsvetésben induló Németh Kristóf, valamint Kása Tibor, aki a 4x400 m-es váltó tagja.

 

Pars egyébként nem az EB-re "élezi a formát", de kétségkívül dobogóesélyes. Pars a nevezési lista élén áll 82,28 méteres eredményével - ennél idén csak a pekingi olimpia után doppingvétség miatt eltiltott fehérorosz IvanTyihon dobott nagyobbat (82,81 m). Az Eb-n indulók közül mindössze egy másik fehérorosz, Pavel Krivitszkij (80,25 m) került 80 méter fölé.

közösség

további frisss

lap tetejére