Ismét lesz koncert a sitkei kápolna tövében

MTI • 2013. augusztus 14., szerda •
Ismét felcsendül a zene a felújított sitkei kápolna tövében, ahol augusztus utolsó hétvégéjén tartanak koncerteket. Fellép mások mellett Balázs Fecó, a Kárpátia, a Lord, Tankcsapda, a Hooligans.
Ismét lesz koncert a sitkei kápolna tövében

A Sitkei Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület augusztus utolsó hétvégéjén ünnepeli megalakulásának 25. évfordulóját. A rendezvénysorozat keretében augusztus 31-én délután amatőr zenekarok lépnek színpadra fel, majd az esti órákban nagykoncerteket láthat és hallhat a közönség - közölte Kovács Ferenc, a Sitkei Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület elnöke keddi sajtótájékoztatóján.
  

A Vas megyei közgyűlés elnöke a sitkei fesztivált a Nyugat-Dunántúl egyik legsikeresebb programjának nevezte. A mostani rendezvényen fellép mások mellett Balázs Fecó, a Kárpátia, a Lord, Tankcsapda, a koncertek sorát a Hooligans programja zárja késő éjszaka.
   

 Az egyesület három alkalommal újította fel a kápolnát, idén viszont egy komolyabb összegről szóló támogatást nyertek el, így a hegyoldalban felépült imahely támfalait is újjá tudják építeni.
   

 Az épület a nyolcvanas évek elején elenyészett állapotban volt, az ajtók, ablakok eltűntek. A falu lakóinak összefogásával sikerült rekonstruálni a romantikus stílusban épült kápolnát és kiépíteni a csatornarendszert is, amely biztosítja a stabil épületszerkezetet, megakadályozza a falak átnedvesedését.

közösség

további frisss

lap tetejére