Hírességek sétánya létesül Szombathelyen

Frisss • 2013. július 28., vasárnap •
A Savaria Szimfonikus Zenekar jóvoltából újabb látványossággal gazdagodik városunk, a hollywoodi sztárokat méltató sétány mintájára, Szombathelyen is lesz Iseumi Szabadtéri Játékok - Hírességek sétánya.
Hírességek sétánya létesül Szombathelyen

Igazi sikertörténet Szombathelyen az idei Iseumi Szabadtéri Játékok, hiszen a Jézus Krisztus Szupersztárra pótelőadást kell hirdetni, a világ három legkeresettebb sztártenorja, Ramón Vargas érkezik városunkba, a rendezvényt beharangozó flashmobot pedig már most tizenhatezren látták a videómegosztón. Itt azonban nem áll meg a tudomány, ezúttal csillagos sétányt avattak a Rákóczi utcában, melynek célja, hogy a címszereplők nevével jelzett csillagok évszázadokon át örök emléket állítsanak az Iseumi Szabadtéri Játékoknak. 

Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, a zenekar 50 éves múltjával már jelentős értéket hozott létre, mely kitörölhetetlen Szombathely életéből. Ennek folytatása a Hollywood Boulevard-nak a szombathelyi változata. Azon címszereplők, akik az Iseumi Szabadtéri Játékok színpadán egy-egy darab főszerepét alakítják vagy alakították, egy csillagot kapnak a Rákóczi utca Isum előtti részén, megőrizve ezzel a darab emlékét, másfelől az ide látogató turisták egész évben meg tudják nézni, hogy mi volt tavaly vagy tavalyelőtt, s ez által értesülnek arról, hogy városunkban van egy ilyen nagyszabású rendezvény, melyre mindannyian büszkék vagyunk.

Az első csillagot Lukács Gyöngyi, az Aida címszereplője kapta. Jövő szombaton Schrott Péter, a Jézus Krisztus Szupersztár Jézusa,  azt követően pedig Vásáry Tamás és Ramón Vargas kapják a csillagokat. Előbbi idén ünnepli nyolcvanadik születésnapját, a csodagyerekből lett Kossuth-díjas művészt pedig a mexikói sztártenor, Vargas is megtiszteli majd.

Lukács Gyöngyi, az első csillag birtokosa elmondta, Los Angelesben épp a Tosca címszerepét énekelte, és a barátnőjével megnézték a híres sétányt. -Csodálatosnak tartottam, hogy az utókor megőriz minket akkor is, mikor mi már rég máshol leszünk." -mondta a világhírű opera énekesnő.

A csillag egyébként Kováts Viktor kőfaragó műve, ő ezzel a felajánlással támogatja az Iseumi Szabadtéri Játékokat. 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére