"A Savaria Szimfonikus Zenekar sem kísért még ekkora sztárt"

Frisss • 2013. augusztus 10., szombat •
Vásáry Tamás 80. születésnapjára rendezett hangversenyen, ahol Ramon Vargas tenorista is színpadra lép, Mérei Tamás műsorvezető társa Szűcs Nóra lesz. Az esti gálaműsorról a szimfonikusok vezetőjét kérdeztük.
A Savaria Szimfonikus Zenekar sem kísért még ekkora sztárt

Véget ért a műsorvezető válogatás az Iseumi Szabadtéri Játékok előtt, és Mérei Tamás műsorvezető társa, ahogy arról már korábban beszámoltunk, Szűcs Nóra lesz. Teljes egyetértéssel választották az est női műsorvezetőjét.

 - Volt egy elég határozott elképzelésünk arról, hogy ehhez a gálához mi az a feladat és az ezzel járó jellemzők, aminek meg kell, feleljen a kiválasztott. Ehhez az elképzeléshez a lehető legközelebb Szűcs Nóra állt, ezt teljesen egyértelmű volt. Külön öröm számomra, hogy a zsűri szakmai része, tehát a logopédiát és színpadi megjelenést bírálók, és Vásáry Tamás, akinél nyilván a szimpátia volt a legfontosabb, nekik is Szűcs Nórára esett a választásuk. Teljes volt az egyetértés – mondja a szimfonikusok igazgatója.

A Vásáry 80 előadást augusztus 10.-én rendezik az Iseumban. Ilyen szintű hangversenyre, és hasonló élvonalbeli tenoristára még nem volt példa Szombathelyen.

- Azt gondolom, hogy számos gála hangversenyt rendeznek a világban. Itt Szombathelyen is, komolyzenei gála már nem egy nem kettő volt. Ez a szint és ez a rang viszont még megközelítőleg sem volt még jelen Szombathelyen. Remélem, ezzel senkit nem bántok meg, egyszerűen csak vannak olyan objektív tényezői ennek a hangversenynek, mint Ramon Vargas jelenléte, akihez fogható, és abszolút élvonalban lévő tenorista nem járt Szombathelyen. – tette hozzá Mérei Tamás. A Savaria Szimfonikus Zenekar sem kísért még ekkora sztárt.

A péntek estéhez hasonlóan az előrejelzések szombatról sem zárják ki a záporokat, zivatarokat. Ha esetleg az eső elmosná a produkciót, akkor is számíthatunk ismétlésre.

- Természetesen most is lesz esőnap, vasárnap. Amennyiben vasárnap is nagyon rossz idő lenne, akkor aznap, de az AGORA Sportházban rendezzük meg a gálaműsort. Egyébként az időjárással szoros kapcsolatot ápolok és holnap már eső nem lesz, körülbelül 20 fok körüli hőmérséklet várható a megbeszélésünk értelmében – fejezi be Mérei Tamás.

közösség

további frisss

lap tetejére