Úgy tűnik kizárólag Balázsy akar korrekt feltételek mellett vitázni

frisss • 2019. október 07., hétfő •
- Mostanra kiderült, hogy minden, ami az elmúlt hetekben a polgármester-jelölti vita kapcsán elhangzott az ellenzék részéről, az nem volt más, mint politikai hangulatkeltés - kezdte sajtótájékoztatóját dr. Balázsy Péter a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje hétfőn délután.
Úgy tűnik kizárólag Balázsy akar korrekt feltételek mellett vitázni

Hetek óta téma, hogy mi is a korrekt módja egy ilyen vita lebonyolításának, ami már önmagában is jelzésértékű lehet.

Dr. Balázsy Péter egy semleges helyszínt, független moderátort, egyeztetett témákat és kereteket javasolt - ilyen vitát úgy tűnik az ellenzék el sem tud képzelni - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Dr. Nemény András a most már bizonyítottan kézivezérlés alatt álló Szombathelyi Televíziót jelölte meg helyszínként, ahol a vitát Nemény kampány-stábjának egy tagja vezette, a Neménnyel előre egyeztetett témákról. 

Koczka Tibor az esélytelenek nyugalmával ugyan jelen volt azon a stúdióbeszélgetésen, de ez inkább volt alkalmas egy kis trécselésre régi és egyben leendő kollégáival a Szerkesztőségben. Sajtóértesülések szerint ugyanis Koczka Tibor csak a jelre vár, hogy visszalépjen Nemény javára a jelöltségtől. Ezért állítólag a szocialista Nemény megválasztása esetén a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetői székét ajánlotta neki, ami nem is irreális, hiszen annak idején épp ezt a posztot adta fel politikai karrierjéért cserébe. 

A polgármester-jelöltek vitájával kapcsolatban szintén Nemény javasolta Frauenhoffer Mártát, a Zalaegerszegi TV ügyvezetőjét, mint független moderátort, róla mostanra azonban szintén kiderült, hogy Nemény egyetemi évfolyamtársa, amit a szocialista politikus szintén elhallgatott. Ilyen komolytalan "politikai tyúkudvarhoz" teljesen érthető módon nem kíván az ELTE asszisztálni, így nem is kívántak helyszínt biztosítani - főleg, hogy Neményék szinte a nullára csökkentették a SEK önkormányzati támogatását.

- A múlt héten kollégáim találkoztak szocialista jelölttársam stábjával és egyeztették a vita feltételeit. Mostanra azonban kiderült, hogy Nemény András nem vitázni, hanem kizárólag hisztériát kelteni akar - hangsúlyozta dr. Balázsy Péter.

közösség

további frisss

lap tetejére