Ellenzéki nyomásgyakorlás a közmédiára Szombathelyen és az MTVA-nál is

MTI, szombathelyihirlap.hu • 2019. szeptember 30., hétfő •
A hétvégén lehullt a lepel a baloldal valódi törekvéseiről. Visszahozni a cenzúrát, nyomásgyakorlással irányítani a közmédiákat.
Ellenzéki nyomásgyakorlás a közmédiára Szombathelyen és az MTVA-nál is

Erőszakosan, fenyegetőzve, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap munkatársaiban félelmet keltve próbált a közmédia székházába bejutni a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőinek egy csoportja szombat délelőtt – közölte az MTVA Sajtóosztálya.

A közlemény szerint a képviselők tettüket azzal próbálták magyarázni, hogy a botrányos decemberi eseményekhez kapcsolódó egyik eljárásban pénteken a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság első fokon megváltoztatta azt a jegyzői döntést, amelyet 2018 decemberében hozott a III. kerület jegyzője a közmédia Kunigunda úti épületeinek, területének védelmére. A bírósági határozat nem jogerős, az eljárás folytatódni fog, illetve a decemberi eseményekhez kapcsolódóan még több eljárás is folyamatban van – jelezte az MTVA.

A közleményben úgy fogalmaznak: a sajtótájékoztatónak mondott szombat délelőtti rendzavaró esemény során a DK négy képviselője a székházba bejutva közleményt akart beolvasni élő adásban, folyamatosan fenyegetve a közmédia jelenlévő munkatársait, megsértve személyiségi jogaikat, mivel többszöri kérés, felszólítás ellenére a beszélgetést élőben online közvetítették. Ezért az MTVA vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket.

Eközben a Szombathelyi Médiaközpont levelézéséből is kiszivárgott egy beszédes darab...

KÉZI VEZÉRLÉS MINDEN SZINTEN, AVAGY NEMÉNYÉK CENZÚRÁZNAK - ezzel a címmel közölt írást a Szombati Helyi Hírlap.

Eszerint az MSZP megyei elnöke, Nemény András az év elején harcolta ki, hogy a Szombathelyi Médiaközpont élére Halmágyi Miklós kerüljön. Nemény politikai kinevezettje egy, a lap birtokába jutott levelezésben ismeri el: médiamunkásainak megtiltotta, hogy a Fidesz polgármester-jelöltjét, dr. Balázsy Pétert kérdezzék. 

A Szombathelyi Médiaközpont levelezéséből kiderül: a Nemény által kinevezett Halmágyi korábban utasításba adta, hogy nem lehet kérdezni a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltjét, dr. Balázsy Pétert. A média­munkás elküldi a Neményék sajtóközleményéből gyártott híranyagot – külön kiemelve az érvényben lévő tiltást. „Tudomásul vettem, hogy kérésed szerint nem kérdezzük meg Balázsyt a közleménnyel kapcsolatban” – utal a Halmágyi által kiadott parancsra a levél szerzője. Nemény politikai kinevezettje pedig az „Oké, rendben, így jó lesz” válaszával erősíti meg a beszélgetést. Ezzel Halmágyi elismeri: kiadott utasítása értelmében a Fidesz polgármester-jelöltje esélyt sem kaphat, hogy reagáljon az őt ért vádakra - számolt be a Szombati Helyi Hírlap.

Kérdésünk csak az, hogy vajon valóban ezért kellett eltávolatítani a köztiszteletben álló Lovass Tibort?!

A Szombati Helyi Hírlap korábbi lapszámában közöltek egy a Halmágyi Miklós és a rózsadombi milliárdos, Ungár Péter négyszemközti találkozóját megörökítő fényképet. Mivel az ügyben érintett szereplők azóta sem szólaltak meg, továbbra is homály fedi egyeztetésük tartalmát - írta meg a hetilap.

közösség

további frisss

lap tetejére