Több lesz a parkoló és biciklitároló a Vasútállomás mellett

EB • 2013. március 20., szerda •
A vasútvonal teljes felújítása és villamosítása után tovább javulnak a közösségi közlekedés feltételei a GYSEV Zrt. Szombathely- Szentgotthárd vonala mentén- jelentette be sajtótájékoztatón Kövesdi Szilárd vezérigazgató.

Összesen 410 millió forintból tíz helyen kezdi meg a GYSEV az úgynevezett P+R parkolók, kerékpártárolók, buszfordulók, és buszöblök kivitelezési munkáit valamint egy új, gyalogos felüljáró építését a körmendi vasútállomáson. A munkálatok várhatóan kilenc hónapot vesznek igénybe.

Az igazgató hangsúlyozta, attól, hogy a buszpályaudvar a vasútállomás mellé költözik, még nem teljesül az intermodalitás, hanem szükség van a megfelelő utas tájékoztatásra, a jegyértékesítési rendszer kiépítésére és a menetrend összehangolására is.

Szombathelyen a közeljövőben 198 biciklitárolót és 25 új parkolóhelyet alakítanak ki - jelentette be dr. Puskás Tivadar polgármester, aki üdvözülte a beruházást. Hozzátette: A minap Szombathely 224 millió forintot nyert az intermodális pályaudvar terveinek elkészítésére.  A parkolók egyébként a GYSEV tulajdonában lesznek, de az utazóközönség ingyen használhatja - tudtuk meg Kövesdi Szilárdtól.

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy tegnap aláírásra került a GYSEV részére hat, a MÁV-START Zrt. részére pedig 42 villamos motorvonatot beszerzéséről szóló szerződés. Ennek értelmében az első jármű 2014 őszén, míg az utolsó jármű 2015. szeptember végéig áll majd forgalomba a MÁV elővárosi, illetve a GYSEV villamosított vasútvonalain. Az új járművek gyártása a Stadler szolnoki üzemének köszönhetően jelentős hazai hányaddal valósul meg.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére