Safo ügy: nem született első fokon döntés

Frisss • 2013. február 14., csütörtök •
Bár az ellenzék a múlt havi közgyűlésen arra készült, hogy már a február 14-ei tárgyaláson döntés születik a Promed Kft. javára, nem így lett.

A 2012. december havi közgyűlésen Szombathely Önkormányzata felbontotta a kiadó Promed Kft.-vel kötött tíz éves szerződést, mert az önkormányzati hetilapban politikai hirdetések, plakátok láttak napvilágot. Bár a címer és névhasználatot is megvonták a Kft-től, az azóta is rendszeresen kiadja a Savaria Fórumot.

A januári közgyűlésen elhangzott, a Promed Kft. feljelentette az önkormányzatot, és a tárgyalást február 14-re tűzte ki a Szombathelyi Járási Bíróság. Első fokon nem született döntés, ugyanis helyt adott az önkormányzat hatásköri kifogásának. A Járás Bíróság  átadta az ügyet a Szombathelyi Törvényszéknek, mert az egyéves szerződés értéke meghaladja a 30 millió forintot.

Az ellenzék úgy számolt, hogy már ma döntés születhet a Promed Kft. javára, ezért is kifogásolták, hogy módosították a Szombathelyi Televízió alapokiratát, miszerint kiadhasson nyomtatott újságot. Úgy tűnik, erre mégiscsak szükség lesz, mert hosszabb vita várható az egykori kiadó és az önkormányzat között.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére