Puskás Tivadar: Hiánnyal nem, de fejlesztésekkel kalkuláltunk!

frisss, fotó: CSG • 2019. február 20., szerda •
A költségvetés beterjesztése a mindenkori polgármester feladata. Az erre vonatkozó határidőt a törvény mondja ki: tárgyév február 15-e. A költségvetés elkészült, a szombathelyi közgyűlés tagjai már a kezükben tartják - tudtuk meg Dr. Puskás Tivadar polgármestertől.
Puskás Tivadar: Hiánnyal nem, de fejlesztésekkel kalkuláltunk!

Hogyan jellemezné Szombathely 2019-es költségvetési tervezetét?
- A fejlődés költségvetése az idei, de ezzel együtt takarékos is, hiszen nem kalkuláltunk hiánnyal - húzta alá a polgármester. Olyan büdzsét állítottunk össze, amely a korábbi évek tapasztalatainak megfelelően idén is fedezi a működéshez és a fejlesztések megvalósításához szükséges költségeket.

Miben volt más az idei munkafolyamat?
- A munkába bevontam az osztályvezetőket és az intézményvezetőket is. És az idei évben szakítva a korábbi szombathelyi gyakorlattal, egyeztetésre hívtam a közgyűlés ellenzéki tagjait, hogy felmérjem az ő igényeiket, javaslataikat is. Sajnos kevesen éltek a lehetőséggel - tette hozzá. Első körben csak Balassa Péter (JOBBIK) jött el, jót beszélgettünk, de igények nem hangzottak el, pedig épp ez lett volna a találkozó célja. Második körben, amikor már az elkészült költségvetésről szerettem volna véleményt kérni, szintén csak Nemény András (ÉLJEN SZOMBATHELY!-MSZP-DK-EGYÜTT) és Balassa Péter érkezett meg. Molnár Miklós (Pro Savaria) sajnos nem kívánt részt venni a megbeszélésen. Ennek ellenére remélem, hogy mindenki tetszését elnyeri, és az elképzelésekkel összhangban lesz a 2019-es költségvetés, s így a február 28-i közgyűlésen el is tudjuk majd fogadni - hangsúlyozta Dr. Puskár Tivadar.

- A költségvetés elkészítése a polgármester feladata. Megtettem. A költségvetés elfogadása a közgyűlés feladata és felelőssége lesz. Olyan büdzsét állítottunk össze, amely Szombathely érdekeit szolgálja, és azon a fejlődési pályán tartja várost, amelyen az elmúlt években elindultunk. Ehhez kérem majd az önkormányzati képviselők támogatását pártállástól függetlenül - zárta gondolatait Szombathely polgármestere.

kapcsolódó cikkek

közösség

további frisss

lap tetejére