Lezárás, terelés várható a Bagolyvárnál – körforgalom épül, és ennek ára van

há • 2020. szeptember 08., kedd •
Részleges és teljes lezárás, terelés – még nem pontosan tudni, mikor melyik forgalmi helyzet vár ránk a Bagolyvár alatti kereszteződésben, mindenesetre nemrég kikerültek a figyelmeztető táblák, bár még fólia takarja őket. Megkerestük a szombathelyi városházát, és megkérdeztük, hogy mire számíthat, aki errefelé közlekedik.
Lezárás, terelés várható a Bagolyvárnál – körforgalom épül, és ennek ára van

Mint az a Frisss.hu már korábban megírta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program előző ciklusban megszerzett forrásaiból, összesen több mint egymilliárd forintból újul meg hamarosan több ponton a város bicikliút-hálózata, és néhány komolyabb csomópontot is fejlesztenek ebből a pénzből.  Ilyen a Brenner Tóbiás körút és a Nárai utca kereszteződése is, ahol körforgalom lesz, és ahová nemrég kikerült a beruházás megkezdését jelző tábla. Másfél hete a várható forgalomkorlátozásra figyelmeztető táblákat is elhelyezték mind a négy irányban, ám még fekete fólia takarja őket, így nem tudni, mi várható, ha megkezdődik a munka.
A városháza tájékoztatása szerint „a kivitelező az építés idejére forgalomkorlátozási tervet készített, amely alapján megtörtént a szükséges korlátozó, illetve figyelmeztető jelzőtáblák kihelyezése. A tényleges munkakezdés előtt kerülnek eltávolításra a táblákat takaró fóliák” – fogalmaznak közleményükben.

Megtudtuk azt is, hogy „a kivitelezési munkafázisok jellegétől függően kerül sor a részleges, illetve a teljes lezárásra, melyről a kivitelező időben tájékoztatja a közlekedőket a behajtani tilos, zsákutca stb. jelzésekkel, valamint teljes lezárás esetén terelő táblák kihelyezésével.”
Nos, nem nehéz megjósolni, hogy a mostaninál is nagyobb káosz várható, ha a munkák megkezdődnek, és az egyébként is leterhelt Emlékmű alatti, illetve Jáki úti csomópontokban is kritikus állapotokra kell majd számítani. Ezt az árat azonban meg kell fizetni azért, hogy jövő tavaszra normalizálódjon a helyzet a környéken.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére