Hely és pénz is van rá, hogy az SZKKA Szombathelyen játszhasson

frisss, szombathelyikezilabda.hu • 2019. október 07., hétfő •
A kérdés csak az, hogy ez miért nem jó nekik?
Hely és pénz is van rá, hogy az SZKKA Szombathelyen játszhasson

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia szurkolói aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy ne Répcelakon kelljen játszania és edzenie a csapatnak.

Mint ismert, még 2016-ban hozták létre a Haladás kézilabda csapatának riválisaként az SZKKA-t, Molnár Miklós támogatásával. A csapat életét pedig - különösen most a választások előtt - áthatja a politikai hangulatkeltés. Mostanra a csapat NBI-es lett, és időközben benépesült a Haladás Sportkomplexum is, melyben jelenleg a Haladás 24 korosztályos csapatának edzésmunkája zajlik nap mint nap.

Bár az új közgyűlési többség korábban elvette a Haladás névvel kezdődő sportszervezetek terembérleti támogatását, a gyors kormányzati segítségnek köszönhetően a HVSE-nek sikerült elérnie, hogy a klub ezer sportolójának ne kelljen az utcára mennie, köztük több, az olimpiai szereplésre készülő válogatott kerettagnak - idézte fel a szombathelyihirlap.hu.

A nyár folyamán a Haladás VSE a kormány által biztosított 300 millió forintból a reggel 8 és este 22 óra közötti időszakra kibérelte a komplexum sportcsarnokát, ezzel biztosítva a sportolók számára a megfelelő helyszínt, illetve a létesítmény fenntartásához szükséges anyagiakat. Ezt a közgyűlés, a Felügyelő Bizottság, a Jogi és Gazdasági Bizottság által is elfogadott szerződést csak rendkívüli felmondással lehetne megszüntetni súlyos szerződésszegés esetén, ami nyilvánvalóan nem történt.

Mint arról már korábban beszámoltunk a probléma kiindulópontja az volt, hogy Pődör Zoltán, az SZKKA elnöke első bérlési szándékú megkeresése a Polgármesteri Hivatal felé a bizottságok ülései, valamint a Minisztérium állásfoglalása után, közvetlen megkeresése pedig június 21-én történt meg. Egy héttel a felkészülés megkezdése előtt. Ennek ellenére mind a komplexum, mind a HVSE részéről nyitottan álltak hozzá a tárgyalásokhoz, amely elől Pődör Zoltán elzárkózott.

Mostanra kiderült, hogy az SZKKA mérkőzéseit rendszerint 2 ezer néző követi a helyszínen, így a mindössze 504 fő befogadására alkalmas Haladás Sportcsarnok nem is lenne alkalmas a hazai mérkőzések lebonyolítására. A szombathelyihirlap.hu értesülései szerint

az Aréna Savariát jelenleg mindössze napi három órában használják.

És bár a Haladás csapatai nem, az SZKKA kapott 32 millió forintot az önkormányzattól működési költségeinek a fedezésére. Ebből pedig a lap értesülései szerint fedezhető lenne a napi egyszeri waxmentesítés költsége, és

a Falco kosarasai mellett, Szombathelyen lenne megoldható a játék és edzési lehetősége is a csapatnak.

közösség

további frisss

lap tetejére