Gyűjtést indított a Notre-Dame-ért a szombathelyi Fidesz

frisss • 2019. április 17., szerda •
Hétfőn lángba borult a 850 éves Notre-Dame. A gótikus épület alapszerkezete megmenekült ugyan, de a kár felbecsülhetetlen. Az eset nemzetközi szinten is sokkolt mindenkit, a közéleti személyiségek együttérzésükről tettek tanúbizonyságot és már elkezdtek érkezni a felajánlások is.
Gyűjtést indított a Notre-Dame-ért a szombathelyi Fidesz

Ilyen körülmények között erősen megkérdőjelezhető, ahogy az Ungár Péterhez köthető weboldal a Facebookon kommentálta a történteket:

A képek legalább szépek, de ez azért túl nagy ár értük.

A közösségi oldal követői azonnal reagáltak a posztra, és nemtetszésüknek adtak hangot:

Szégyelljétek magatokat! .... Micsoda érzéketlenség!... Törlöm az oldalt…

Az ügyben Illés Károly alpolgármester is hangot adott érzéseinek: - Mi, a Fidesz-KDNP konzervatív közösség tagjaiként büszkék vagyunk épített európai örökségünkre, kontinensünk keresztény kultúrájára. A párizsi Notre-Dame pedig mindezen értékeket önmagába sűrítő jelkép, melynek pusztulása felfoghatatlan tragédia. Az ezt megörökítő képek pedig nem szépek, hanem sokkolók. Hisszük, hogy véleményünkkel minden szombathelyi azonosul.
- Közismert tény, hogy a bevándorláspárti Nemény András szövetségre lépett Ungár Péterrel. A Notre-Dame pusztulásáról szóló botrányos beszámoló után azonnali elhatárolódást várunk Neménytől, és azt, hogy szakítsa meg az együttműködését a milliárdossal, akinek a tulajdonában lévő lapnál megjelenhetett ez a borzalom - hangsúlyozta Illés Károly alpolgármester, a fentiekre reagálva.

Mi Szent Márton szülővárosában élünk, és a segítségnyújtás kultúráját képviseljük. Ezért a Szombathelyi Fidesz a mai napon gyűjtést indít a Notre-Dame újjáépítéséért.

Illés Károly beszélt arról is, hogy az elmúlt napokban a helyi ellenzéki sajtóban a legkülönfélébb hírek jelentek meg a jelöltállításról és hitközséghez fűződő viszonyokról. Ezek az írások nélkülöznek mindenféle tényt és valóságot. Rámutatott, amit olvashattunk, az a szombathelyi szocialistákkal szorosan együttműködő ellenzéki sajtó szokásos politikai kacsája, aminek egyetlen célja, hogy elterelje a figyelmet az egyre hevesebben dúló belharcukról, amelynek törésvonala a Nemény–Ungár-páros és Czeglédy Csaba közt húzódik.

közösség

további frisss

lap tetejére