Ép testben, ép lélek

Szerző: frisss.hu Fotó: frisss.hu • 2018. április 06., péntek •
A mindennapos testnevelés bevezetésével többek között az volt a kormány célja, hogy a legolcsóbb egészségügyi befektetést, a megelőzést támogassa – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő a Zrínyi Ilona Általános Iskolában, ahol hamarosan elkezdődnek a sportpálya korszerűsítési munkálatai.
Ép testben, ép lélek

A Magyar Kézilabda Szövetség pályázati kiírása alapján az ország területén összesen száz, kézilabdázásra is alkalmas sportpálya korszerűsítése történik meg. A Zrínyi-iskola sikeresen pályázott és bekerült a projekte. Az oktatási intézmény udvarán található aszfaltozott sportpálya kap rekortán borítást. A munkaterület átadása megtörtént, melyen részt vett Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is, aki lobbitevékenységével járult hozzá az iskola eredményes pályázatához.

Ebben az oktatási intézmény 670 diák fogja majd élvezni a beruházás előnyeit. Nagyon örülök annak, hogy ennyi gyermek jobb körülmények között sportolhat majd, mivel a sport a legjobb, a leghatásosabb és egyben a legolcsóbb egészségügyi beruházás is egyben. Az edzett fiatalok jóval ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben. Emellett pedig ahogy a régi mondás is szól: ép testben, ép lélek – fogalmazott Hende Csaba azon a rögtönzött sajtótájékoztatón, melyet az iskola udvarán tartottak.

A tervek szerint először az aszfaltozott pálya felületét egyengetik el, kijavítják a hibákat és ezzel alkalmassá teszik a rekortán burkolat lefektetésére. A munkálatok minegy négy-öt hetet vesznek majd igénybe, így a diákok még ebben a tanévben használatba is vehetik majd a felújított, korszerűsített sportpályát.

A Magyar Kézilabda Szövetségnek és a megye legnagyobb egyesületének, a Haladásnak is elemi érdeke, hogy minél több gyermek űzze ezt a remek sportágat. Először iskolai szinten, aztán pedig mondjuk nálunk, a zöld-fehér klubban – mondta Gál Sándor, a Haladás VSE kézilabda szakosztályának első embere.

Az iskola képviseletében Némethné Vártok Irma intézményvezető helyettes, valamint Vadász Gábor testnevelő vett részt a munkaterület átadásán. Mindketten úgy nyilatkoztak, hogy a beruházásnak köszönhetően jobb körülmények között folytatódhat majd az a munka, mely eddig is több országos bajnoki címet, kiemelkedő sikert hozott a Zrínyinek.   

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére