Dr. Kovács Lajos: Molnár és Koczka a baloldali szövetséget erősíti

vaol.hu, Fotó: Horváth Balázs • 2019. október 08., kedd •
A Magyar Nemzet és a vaol.hu cikkeire, Koczka esetleges visszalépésére reagált dr. Kovács Lajos, annak a Pro Savaria Egyesületnek az egyik régi tagja, amelynek 11 tagja nemrég nyílt levélben tiltakozott, azt nehezményezve, hogy Molnár Miklós alpolgármester úgy adott be egyéni képviselői listát és kompenzációs listát, hogy előtte nem kapott hozzájárulást a listák összeállításához sem az egyesülettől, sem annak elnökségétől.
Dr. Kovács Lajos: Molnár és Koczka a baloldali szövetséget erősíti

Koczka Tibor mindaddig nem lép vissza, amíg azt érzi, hogy a jobboldal gyengítésével segíteni tudja a baloldal előretörését, fogalmazta meg dr. Kovács Lajos, a Pro Savaria Egyesület egyik régi tagja.

Helyi forrásokra hivatkozva hétvégén arról írt a Magyar Nemzet, hogy egyezség születhetett a szombathelyi ellenzék jelöltjei között: a jobbikos támogatású, magát eddig konzervatív jelöltként feltüntető Koczka Tibor alpolgármester a megállapodás értelmében várhatóan visszalép a szocialista Nemény András javára. Azt is rebesgették, hogy Koczka baloldali győzelem esetén vezetői pozíciót kaphat a városi tévénél, korábbi munkahelyén. Hétfő délelőtti városházi sajtótájékoztatóján Koczka úgy fogalmazott: csak mosolyogni tud azon, hogy már hetekkel korábban felröppent a hír, hogy visszalép valakinek a javára. A feltételezést, hogy lepaktált a szombathelyi ellenzékkel, hazugságnak nevezte.

Megjegyezte még: úgy vállalta a politikai munkát, hogy tudta, nincs visszaút az újságírás felé. Esze ágában sincs még egyszer tévéigazgatónak lenni. Balázsy Pétert tapasztalatlannak nevezte, alkalmatlannak arra, hogy polgármester legyen, majd „felszólította”, hogy lépjen vissza az ő javára a polgármesterjelöltségtől azért, hogy a jobboldal egységesen jelenhessen meg a vasárnapi szavazáson.

A Magyar Nemzet és a vaol.hu cikkeire, Koczka esetleges visszalépésére reagált dr. Kovács Lajos, annak a Pro Savaria Egyesületnek az egyik régi tagja, amelynek 11 tagja nemrég nyílt levélben tiltakozott, azt nehezményezve, hogy Molnár Miklós alpolgármester úgy adott be egyéni képviselői listát és kompenzációs listát, hogy előtte nem kapott hozzájárulást a listák összeállításához sem az egyesülettől, sem annak elnökségétől. Szerinte Koczka Tibor mindaddig nem lép vissza, amíg esélyes, hogy ezzel a jobboldalt gyengíti. És mindez hogyan kapcsolódik Molnár Miklóshoz?

– Amikor Molnár Miklós egyéni érdekek miatt átállt, azzal a baloldali szövetséget erősítette szakmaiságot hangoztatva, de sokszor nem a város lakosainak tartós érdekeit követve. Ahogy a baloldali szövetség körvonalazódni látszott, a Jobbik, mint sok helyen az országban, a botrányos megegyezés helyett jó szövetségest talált az ekkor már nyíltan a Fidesz ellen fordulókban, köztük Koczka Tiborban és Molnar Miklósban. Mivel ezt a szövetséget a Pro Savaria többsége nem támogatta volna, végig titokban történtek a tárgyalások. Jelenleg Molnár és a mögötte álló néhány haszonleső érdeke, hogy a jobboldali, polgári választók között zavart keltsen, és a töredékszavazatok begyűjtésével a jobbikos szavazók hathatós támogatásával Molnár és Balassa Pétert bejusson a közgyűlésbe.

A baloldali tömörülés így egyelőre csak profitálhat ebből az összefogásból. Koczka Tibor ennek megfelelően addig nem lép vissza, amíg azt érzi, hogy a jobboldal gyengítésével segíteni tudja a baloldal előretörését. Itt is látszik, hogy nem valós szakmai érvekre épülő listáról, személyekről, elvekről van szó, ezen belül a keresztény polgári konzervatív értékekről, hanem Molnár és Koczka egyéni akciójáról baloldali támogatással, megegyezéssel.

közösség

további frisss

lap tetejére