Alig van olyan óvoda, bölcsőde vagy iskola, ahol ne lett volna valamilyen fejlesztés

frisss • 2019. október 03., csütörtök •
Csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át a Neumann János Általános Iskola energetikai korszerűsítéseit. Az ünnepséget az iskola tanulóinak műsora színesítette, mely megihlette a felszólaló politikusokat is, akik örömmel idéztek Weöres Sándor és József Attila költeményeiből is.
Alig van olyan óvoda, bölcsőde vagy iskola, ahol ne lett volna valamilyen fejlesztés

- Hazánk és Szombathely fejlődéséhez a diákok azzal járulhatnak hozzá, ha a lehető legtöbbet megtanulnak a minket körülvevő világról. Ehhez a mindenkori városvezetés azzal tud hozzájárulni, hogy megfelelő körülményeket biztosít az iskolákban - mondta dr. Puskás Tivadar polgármester az átadón. 

Az intézmény csatlakozott az "Ültess fát és olvass alatta!" kezdeményezéshez is, melynek keretén belül 3 fát ültettek el az udvaron

A Neumann János Általános Iskolában még 2017 decemberében indult az a projekt, melynek részeként megtörtént az épület hőszigetelése és a nyílászárók cseréje. Ezenkívül a fűtéskorszerűsítés keretében hőszivattyút építettek be, valamint radiátor cserék történtek és termosztatikus radiátorszelepeket is felhelyeztek. A megújuló energiaforrások alkalmazása érdekében 40 kW teljesítményű napelemes rendszert helyeztek el az épület tetőszerkezetén. Megépült a mozgássérültek bejutását segítő rámpa és egy akadálymentes mellékhelyiség is.

Dr. Puskás Tivadar hangsúlyozta: az, hogy szombathelyi vállalkozó volt a kivitelezője a projektnek garancia arra, hogy kiváló minőségű munkát végeztek a szakemberek.

- A projekt Magyarország Kormánya támogatásával mintegy 300 millió forintból valósulhatott meg - folytatta dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, aki egyúttal köszönetét fejezte ki dr. Puskás Tivadar polgármesternek az elmúlt két ciklus során végzett áldozatos munkájáért. Külön kiemelte azt, hogy regnálása alatt szinte az összes szombathelyi gyermekintézmény megújult.

Alig van olyan óvoda, bölcsőde vagy iskola, ahol ne lett volna valamilyen fejlesztés - természetesen a következő években az a cél, hogy ezekben is megkezdődjenek a szükséges munkálatok - hangsúlyozta dr. Hende Csaba.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére