A Fidesz napi háromszori étkezést biztosít a gyerekeknek

mno.hu-fidesz.hu • 2014. március 20., csütörtök •
A kormány mindent megtesz azért, hogy ne legyenek nélkülöző gyerekek, ezért is vezettük be, hogy óvodától középiskoláig háromszori étkeztetést biztosítunk nekik – mondta Orbán Viktor. Naponta háromszor kapnak enni 2015 januárjától a gyerekek – az új rendszer szerint ugyanis 3 éves kortól már minden gyerek óvodába megy majd. Orbán Viktor miniszterelnök a törökszentmiklósi tévének azt mondta, a kormány mindent megtesz azért, hogy ne legyenek nélkülöző gyerekek, ezért is vezették be, hogy óvodától középiskoláig háromszori étkeztetést biztosítanak nekik. A szocialisták a gyermekéhezés problémáját napi egyszeri, meleg étkeztetéssel oldanák meg kormányra kerülésük után.
A Fidesz napi háromszori étkezést biztosít a gyerekeknek

2015 januárjától 3 éves kortól garantálva van minden gyermek számára, hogy kap enni. Legalább háromszor egy nap. A kicsik is és az iskolások is. Az általános iskolások is és a középiskolások is, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy az állam példásan eleget fog tenni annak az erkölcsi kötelességnek, hogy azokról a gyerekekről is gondoskodjon, akikről egyébként a szülők nem tudnak, vagy nem akarnak gondoskodni. Közel vagyunk már ehhez a helyzethez – jelentette ki a miniszterelnök.
A munkahelyteremtés fontosságáról beszélt Orbán Viktor a törökszentmiklósi tévének adott interjújában is, és visszautasította a baloldal kormányt támadó korrupciós vádjait. „Ne beszéljen szálkáról az, akinek gerenda van a szemében.”

Szerinte az ellenzéknek inkább arról kellene számot adnia, honnan van az MSZP-s Simon Gábornak majdnem 400 millió forintja, amit részben külföldön parkoltat. „Vérlázító eset, hogy miközben emberek mondjuk az itt átadott gyárban, ahol az előbb nyitottuk meg a csarnokot, 100-120-130 ezer forintért dolgoznak havonta, aközben van egy választott politikus alelnöke egy pártnak, parlamenti képviselő, nem hajlandó arra a kérdésre válaszolni, mégis hogy a ménkűbe sikerült neki elhelyezni egy másik országban több százmillió forintot.”

Orbán Viktor a miniszterelnöki vitával kapcsolatban azt mondta: az ellenzéknek négy évig volt lehetősége a vitára a parlamentben. „A baloldal kormányzott nyolc évig, ott vannak tények. Mi is kormányoztunk 4 évig, itt is vannak tények. Az emberek össze tudják vetni a teljesítményeket. Én látom, mondom még egyszer, hogy kétségbeesés van a másik oldalon, és szeretnének valami eseményt, valami PR-show-t, valamit tető alá hozni, amitől azt remélik, hogy egy mozdulattal meg lehet változtatni a pártok versenyfutásának erőviszonyait. De én csak azt mondom: dolgozni kellett volna.”

A kormányfő szerint a választás tétje, hogy a kormány képes lesz-e megvédeni az eddigi eredményeket, és arra kérte a választókat, hogy április 6-án ne osszák meg szavazataikat.

Tovább nő a rendőrök száma a jövőben a kistelepüléseken – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette, 2010-ben 3500-zal voltak kevesebben az állományban, mint amennyit a törvény előírt. A kormányfő emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt négy évben szigorították a törvényeket, egyszerűsítették az eljárásokat és bevezették a három csapás törvényét is. Ezzel jelentősen csökkent a bűncselekmények száma.

közösség

további frisss

lap tetejére