680 csomagot állítottak össze a rászoruló családoknak

szombathely.hu, Fotó: Benkő Sándor • 2017. december 19., kedd •
Idén is megpróbálja szebbé varázsolni az önkormányzat a Szombathelyi Szent Márton városa Jóléti Alapítványon keresztül az itt élő szociálisan hátrányos helyzetben élők karácsonyát.
680 csomagot állítottak össze a rászoruló családoknak

Az érintettek annak a 11 civil szervezetnek a segítségével jutnak hozzá ajándékcsomagjukhoz, akik sikerrel pályáztak a Családok Karácsonya 2017-es programra. A városháza földszintjén összesen 680 darab ajándékcsomag sorakozott: található benne cukor, liszt, olaj, rizs, só, különféle tészták, és nem maradtak ki az édességek sem, hiszen lekvár és kakaópor is került a táskába.

„Szombathely Szent Márton városa” Jóléti Alapítványának Kuratóriuma 2017. november 8-án elbírálta a civil szervezetek részére 2017. szeptember 25-én közzétett, a „Családok Karácsonya 2017.” kiírásra benyújtott pályázatokat.

A megadott határidőig 10 szervezet nyújtott be pályázatot. Egy szervezet a pályázattól függetlenül kérelemmel fordult az Alapítvány Kuratóriumához, hogy kapjanak élelmiszercsomagokat, amelyeket szétoszthatnak az általuk ismert rászorulók között. A Kuratórium a rendelkezésére álló információk figyelembe vételével úgy döntött, hogy mind a 11 szervezet kérelme megalapozott és támogatható, így az alábbi támogatás mellett döntött:

HÁROFIT Közhasznú Egyesület 100 darab

Vakok és Gyengénlátók Vas megyei Egyesülete 45 darab

Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete 60 darab

Szociális Szolgáltatók Közhasznú Egyesülete 70 darab

Szombathelyi Evangélikus Szeretetszolgálatért Egyesület 35 darab

Alpokalja Nagycsaládos Egyesület 70 darab

Szombathelyi Székesegyházért Alapítvány 100 darab

Joskar-Ola Alapítvány 80 darab

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja 50 darab

közösség

további frisss

lap tetejére