68 szombathelyi zenetanár karanténban

• 2020. szeptember 11., péntek •
Egyelőre két intézmény érintett a koronavírus-fertőzésben a szombathelyi állami fenntartású iskolák közül: a Kanizsai végzősei és a zeneiskola növendékei már digitális munkarendben tanulnak.
68 szombathelyi zenetanár karanténban

A napokban egy végzős kanizsais diákról és egy zeneiskolai tanárról derült ki Szombathelyen, hogy koronavírussal fertőződött. Friss jelentést kértünk a Szombathelyi Tankerülettől arról, hogy eddig milyen intézkedésekre volt szükség a fenntartásukba tartozó intézményekben.

"A Szombathelyi Tankerületi Központ fenntartásában 2 intézmény érintett jelenleg koronavírus-fertőzésben" - írák a Frisss.hu-nak. "A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban egy 12. évfolyamos diáknál igazolódott be a koronavírus-fertőzöttség. A népegészségügyi hivatal elvégezte a kontaktkutatást, az Operatív Törzs már elrendelte a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetését a 12. évfolyamon érintett osztályokban" - részletezte kérdésünkre a központ. "A Bartók Béla Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskolában egy pedagógus fertőzöttsége miatt zajlik a kontaktkutatás, az érintett 68 pedagógus esetében hatósági karantént rendeltek el, az iskolában pedig tantermen kívüli digitális munkarendben folytatódik oktatás" - derült ki.

Megtudtuk: a tankerület más intézményeiben rendkívüli intézkedés meghozatalára eddig nem volt szükség.

kép: szombathelypont.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére