6,5 millió forint értékű segélyszállítmány a horvátoknak

• 2021. január 12., kedd •
Négy kisbusz és egy kamion vitte ma a földrengés sújtotta testvérvárosba azokat az alapvető szükségleti cikkeket, amelyeket a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász felhívása nyomán sikerült összegyűjteni.
6,5 millió forint értékű segélyszállítmány a horvátoknak

Pár nap leforgása alatt 5 millió forintnyi felajánlás érkezett magánszemélyek, plébániák, plébániai karitász szervezetek révén, valamint a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász intézményei és alapítványa is a nemes ügy mellé álltak. Kedden kiderült az is, hogy a betervezett 4 kisbuszból álló konvoj kiegészül egy kamionnal is, mert annyi perselyadomány és plébániai hozzájárulás folyt be - 1,2 millió forint -, amiből már meg lehetett tölteni egy kamiont is. A nagyméretű tehergépjárműbe már olyan adományokat pakoltak, amelyek a katasztrófa sújtotta övezet újjáépítését szolgálják, a falazáshoz habarcs és külső vakolóanyag került a kamionba.

Kedden hajnalban a négy kisbusz olyan árucikkeket vitt Sziszekbe a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szervezésében, amikre odakinn most a legnagyobb szükség van: gázkályhákat, nagyteljesítményű áramfejlesztőket, tartós élelmiszereket, plédeket, műanyag evőeszközöket és 3 raklap mosóportA nyerges kamion pedig 20 raklap építőanyaggal vágott neki az útnak. A gyűjtés folytatódik a továbbiakban is, a jószolgálati szervezet az eddigi intenzitással szervezi az adománygyűjtést és fogadja a bajba jutottak számára felajánlott pénzbeli hozzájárulásokat.


forrás: vaskarika.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére