Gyerekzsivalytól volt hangos a Frisss szerkesztősége

frisss • 2012. június 15., péntek •
A rendőrség által indított D.A.D.A óra keretében látogattak el a Simon István Utcai Általános Iskola 6. osztályosai a szünet előtti utolsó napon szerkesztőségünkbe. A 25 fős osztály legtöbb tagja szereti a zenét, szokta hallgatni a Frisss Fm-et és van, aki újságíró szeretne lenni.

Az osztálytermekben hallható, semmivel nem összetéveszthető alapzaj volt majd egy 1 órán át csütörtökön a Frisss Fm szerkesztőségében. A Simon István Utcai Általános Iskola tanulói a D.A.D.A (drog, alkohol, ,dohányzás, aids megelőzésére indított felvilágosító programsorozat) órájuk keretében látogattak el a Frisss-hez. A cél az volt, hogy megismerjék miként működik egy internetes újság, és megtapasztalják,  milyen egy élő adás, mi alapján állnak össze a hírek egy kereskedelmi rádióban.

Bár a 12-13 éves gyerekek többsége még nem tudta pontosan megmondani, mi szeretne lenni, akadt, aki határozott válasszal szolgált: programozó, korcsolyás, de volt egy lány, aki az újságírói pályát nézte ki magának. Ehhez mit kell tanulnom? -érkezett is a kérdés, amire a válasz: Legalább egy diploma, élettapasztalat, némi affinitás, stílusérzék és kitartás...

Mivel az élő adás szent és sérthetetlen, némi felkészítő "hegyi beszéd" után M. Horváth Nóri szerkesztőségvezető ötösével bevitte a gyerekeket az úgynevezett 1-es stúdióba, ahonnan az élő adás szól. A Frisss Reggel-duplán jó  mindig vidám-műsorvezetői, Borsodi Zoli és Jagodits Zsuzsa,  türelmesen válaszolt a kérdésekre, sőt öt bátor jelentkező diák még interjút is adott.

A Frisss.hu kulisszatitkairól is lehullt a lepel, M.Horváth Nóri a gyerekek szeme láttára javított ki egy cikket, amely a képek formázása után két kattintást követően élesben is olvashatóvá vált az internetes újságon. Majd a hírszerkesztő, Farkas Benjámin olvasott fel, egy épp a rádióban elhangzó hírt, amit aztán alaposan kielemzett a gyereksereg.

Az osztály maga is készült egy hírrel, ami -mint később kiderült- inkább jellemzés volt. Eszerint okos, de eleven közösség az övék. A kamaszok egy óriás plakáttal és 25 matricával és reméljük jó élménnyel távoztak a szerkesztőségből.

Legutóbb a Nagy Lajos diákjai látogattak el hozzánk, az erről szóló cikket itt olvashatja újra!

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére