Szombathelyen is áthaladtak a Bormaraton résztvevői

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 18., szerda •
Ez már a második kezdeményezés volt.
Szombathelyen is áthaladtak a Bormaraton résztvevői

2015. május 23-án rajtolt el az első, Európában egyedülálló kezdeményezés, a Nemzeti Bomaraton. Mintegy 2600 km, 11 nap, éjjel-nappal, 103 rajt és cél, valamint 390 érintett település. Az indulók megaszakítás nélkül, folyamatos futással teljesítették a távokat.

Puskás Tivadar polgármester elmondta: a tavalyi siker után idén is megrendezték a programot. Az esemény összesen 10 nap, kiemelt borvidék (Tokaj, Villany, Szekszárd, Sopron, Eger, Budapest, Balatonfüred, Szeged, Nagykanizsa és Soltvadkert), 122 település, 22 borvidék, 2030 km. A hivatalos rajt helyszíne a 2015-ös év alapján Soltvadkert városa lett, és ide érkeznek vissza 10 nap után a résztvevők.

Hende Csaba, PuskásTivadar

Tavalyhoz képest változás volt, hogy a szakaszok közül több, így a városunkat érintő mindkét útvonal (Kám-Szombathely, illetve Szombathely-Kőszeg) kerékpárral  volt teljesíthető a szervező döntése alapján. Szerda délután 14.30-kor  rajtolt Kámban a szombathely biciklis csapat, és 15.15-kor érkeztek meg a Fő térre. Ezt a 26 km-es távot teljesítette Hende Csaba országgyűlési képviselő is, aki azt mondta, hogy nagyon jó volt az idő, kerékpárral mentek Kámba is bicikliúton. A képviselő életében a sportnak jelentős szerepe van. 1997-ben abbahagyta a dohányzást, majd vett egy biciklit. "A kerékpártól függök most már, és nem a nikotintól." 

Kívés István, Hende Csaba

Kívés István, a SzoESE atlétikai szakosztályának vezetőedzője kifejtette: Szombathely a sport városa, kellően jól képviseltük magunkat ahhoz, hogy ide is eljussanak. "A bor az egészség, a sport is egészség." Minden borvidéken szerveztek egy-egy csapatot.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére