Sörökkel, ciderekkel és gasztronómiai különlegességekkel is várják az érdeklődőket a 2. Savaria Sörfesztiválon

Frisss - fotó: Frisss.hu • 2017. június 12., hétfő •
Négy napossá duzzadt a rendezvény, ahol három nagy sátorral várják a habzó serital szerelmeseit. Horváth Charlie is elhúzza majd a nótánkat.
Sörökkel, ciderekkel és gasztronómiai különlegességekkel is várják az érdeklődőket a 2. Savaria Sörfesztiválon

Az Őrvidékház a helyi kulturális élet szereplőjeként több sikeres rendezvény megteremtője és elindítójaként tavaly hívta életre - hagyományteremtő szándékkal - a Savaria Sörfesztivált - emlékezett vissza Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója. A rendezvénynek a történelmi témapark adott otthon, amely remek választásnak bizonyult. Idén, több változást eszközöltünk, hogy minél többen csatlakozzanak ehhez a minden szempontból kiváló programhoz.

A legfontosabb változás, hogy a tavalyival szemben, a 2. Savaria Sörfesztivál nem három, hanem négy napon keresztül, június 15 és 18. között várja a habzó serital, valamint a zenei különlegességre vágyó közönséget. Az időjárástól független lesz fesztivál, három nagy sátorban egyszerre 2500 fő tud ülve, kulturáltan és tartalmasan szórakozni.

Idén is lesz miért kilátogatni a rendezvényre - mondta Farkas Csaba (képünk bal oldalán)

 

Fontos megemlíteni, hogy a beléptetés és a kiszolgálás is rugalmasabb lesz. Több mobil sörcsap áll majd rendelkezésre, illetve a Dreher sörgyár teljes választékának kiemelt terméke idén az Arany Ászok frissen szűrt söre, de lesznek ír sörkülönlegességek és Somersby ciderek is - árulta el Farkas Csaba.

A rendezvény 2017-ben a ír hagyományokat is elhozza a vasi megyeszékhelyre, ahol hamisítatlan ír hangulatot teremtenek. Írország magyarországi nagykövete, Pat Kelly is tiszteletét teszi a fesztiválon, hiszen a június 16-át vagyis a Bloomsdayt is érinti az időpont. Nem csak ír sörkülönlegességeket lehet fogyasztani, hanem az ír gasztronómia, valamint a szigetország művészeti tevekénysége is fontos szerepet kap.

A fesztivál sokszínűségét bizonyítja, hogy különböző zenei stílusok képviselői lépnek színpadra. Fellép a rendezvényen Holdosi Attila a Kulhay-fivérekkel, Horváth Meggie, a Clap4What, a Mokka Tribute Band, Green Fields, DJ Shepard, DJ Netzpál, DJ Szunyog, Peltzer Géza, a Jump, Matyi és a Hegedűs. Nagy esemény lesz a Fúvószenekari találkozó, ahol a környék hét fúvószenekara is koncertet ad. Egyszerre többen is játszanak majd, így lesz olyan alkalom, hogy egyszerre 250 fúvós adja majd a ritmust a sörfesztiválnak. Sztárvendégként Horváth Charlie szolgáltatja a bulit péntek este - zárta gondolatait az ŐrvidékHáz igazgatója.

Tehát minden adott a jó hangulathoz, találkozzunk a helyszínen!

2. Savaria Sörfesztivál
2017. június 15-18.
Szombathely, Történelmi Témapark

közösség

további frisss

lap tetejére