Mindenki visszakapja a pénzét 30 millióig!

H.Maja • 2015. április 10., péntek •
Úgy tűnik, minden összeállt, és július végéig még a fiktív kötvényt vásárlókat is kártalanítják. A Fidesz törvényjavaslatot nyújt be, melyben 100.000 Euró, azaz 30 millió forint szerepel, mint határösszeg.
Mindenki visszakapja a pénzét 30 millióig!

Persze, az az összesen 73 pórul járni kényszerülő, aki volt olyan mohó, hogy több, mint 30 millió forintját helyezte el valamely kétségtelenül csábító hozamú kötvényben, most verheti a fejét a falba. Ők ugyanis a jelen döntés szerint mások, mintegy nem érdekesek, mert ők bizony nem kapják vissza tőkéjüket.

De nézzük sorban. A kormány teljes mellszélességgel védi a kisembereket, nem engedi meg, hogy vétlenül károsodjanak, és azt már eldöntötték, hogy 6 milliós limitig fizetnek. Rogán Antal azonban nem elégedett meg ennyivel, és ma estig törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz frakció nevében, mely szerint

a határ 100.000 Euro, azaz 30 millió forint.

Ezt az összeget a Jegybank javasolta először a BEVA-nak (Befektető-védelmi Alap)igazodva az Országos Betétbiztosítási Alaphoz. A Rogán féle előterjesztés csak ezt a leendő törvényt szándékozik kiterjeszteni a mostani Questor ügyfelekre is.

Ma egyébként a BEVA ha nem is egyhangúan (négy igen, két nem, egy tartózkodás) de megszavazta a javaslatot, és úgy tűnik, az esti órákban a Parlamentben végleg pont kerül a kérdés végére.

Ha tehát ez is megtörténik, akkor már csak július végéig kell várni annak a 32 ezer embernek, akik 30 millió forintnál kisebb összeggel vettek részt a Questor ámokfutásban. 

közösség

további frisss

lap tetejére