Okosgyűrű mentheti meg a csajokat a utcai támadásoktól

Frisss.hu/BusinessInsider.com - Fotó: Nimb • 2017. január 09., hétfő •
Végre egy hasznos kütyü.
Okosgyűrű mentheti meg a csajokat a utcai támadásoktól

Akinek volt már egy necces helyzete az utcán, az ismeri azt az érzést, amikor a félelem és a pánik végigkúszik az ember gerincén és elkezdünk azon agyalni, hogy hol kaphatnánk a leggyorsabban segítséget.

Az okostelefonokon már nem egy nagy dolog hívni a segélyhívót, meg az okosórákban is van ilyen funkció, de garantáltan nem találjuk meg időben, amikor tényleg szükség lenne rá.

A Nimb viszont egészen új oldalról közelítette meg a dolgot, egy ékszerbe rejtette a pánikgombot, így minden sokkal egyszerűbb lett. A gyűrűbe rejtett gomb megnyomásával a rendszer elküldi a pontos helyzetünket az előre beállított személyeknek, vagyis jobbára a barátainknak.

A Nimb egyik társalapítója és ötletgazdája Kathy Roma, most a cég kommunikációs igazgatója. Romát 2000-ben támadták meg az utcán, aminek a nyomait csúnya hegek formájában a mai napig a felsőtestén viseli.

Mindez fényes nappal történt, néhány száz méterre egy rendőrőrstől. Szerencséjére tudott segítséget hívni, de addig a torkát, a mellkasát és hasát is megvágták a támadói.



A Nimb gyűrűt ugyanúgy lehet hordani, bármelyik hagyományos gyűrűt, a különbség csak annyi, hogy az eszköz csatlakoztatva van a telefonunkhoz. Az alap koncepció nem új, a Ringly is hasonló elven működik, de az csak diszkréten vibrál és világít, ha értesítésünk jön a telefonra, biztonsági funkció nincs benne.

A Nimbet 3-astól 12-es méretig, fekete és fehér színekben választhatjuk, így nem csak a hölgyek, de az urak segítségére is lehet ez kis okosság. Bluetooth-szal kapcsolódik iOS és Android rendszerű telefonokhoz, az akkumulátora pedig újratölthető, egy feltöltéssel két hétig bírja, ami elég jó. Az aktiváláshoz pedig csak annyit kell tennünk, hogy három másodpercig nyomva tartjuk a gyűrű tenyér felöli oldalán lévő gombot. Ezután mindenki értesítést kap, aki nagyjából 270-280 méteren belül van, akit bejelölünk és az egész nimbes közösség. Jobb esetben szerződéses biztonsági cégeknél és a rendőrségen is riaszt.

Azt még el kell mondanunk, hogy természetesen nem csak a családot és a barátokat riasztja a rendszert, hanem minden önkéntest, akik aláírták, hogy vészhelyzetben hajlandóak segíteni. Persze, ettől még a haverok hívhatják a rendőrséget, mert az alkalmazás térképen is jelöli, hogy pontosan hol van az ismerősünk bajban.

A Nimb mellett szól, hogy adott esetben sokkal gyorsabb, mint hívni a segélyhívót. Mire előveszed a telefont, feloldod a képernyőzárat, megnyitod a tárcsázót, beírod a számít és ténylegesen elindítod a hívást összesen több, mint három másodperc.

Az okosgyűrű pedig edzés (és itt az alkotók főként a futásra gondoltak) közben is kényelmes viselet. Egyszerű letisztult formája pedig mindennapos viseletté teszi, bármihez felvehetjük. A gyűrű ára 129 dollár, vagyis valahol 38 ezer forint körül és előrendelhető a Nimb honlapján.

közösség

további frisss

lap tetejére