„Nyitottak az újdonságokra a bulizók”- Interjú Fizboh-val

frisss.hu Fotó: Fizboh Facebook oldala • 2016. február 04., csütörtök •
A szombathelyi DJ zenéit imádják a fiatalok. Guttmann Tamással, azaz Fizboh-val beszélgettünk, aki már egészen szép sikereket tudhat maga mögött.
„Nyitottak az újdonságokra a bulizók”- Interjú Fizboh-val

A dj szakma manapság rendkívül divatossá vált a fiatalok körében. Sokan csak a csillogás miatt kezdenek érdeklődni az elektronikus zene és a szórakoztatás iránt, azonban a valódi DJ-ket kizárólag a zene szeretete és a közönség, valamint a hivatás iránti alázat vezérli. Vas megyében is rengetegen mozgolódnak különböző szinteken a szórakozóhelyek keverőpultjai mögött, viszont nagyon kevesen vannak, akik stílusukban kiemelkedőek és aktívan tevékenykednek.

Mikor kezdtél el foglalkozni a zenéléssel?

2007 környékén kezdtem érdeklődni a zenélés iránt, azóta folyamatosan saját fejlődésemen dolgozom. Első rezidenciám a Bánya Café volt, számomra ez a hely egy ugródeszkát jelentett ahhoz, hogy később bebarangolhassam a környékbeli nagyobb szórakozóhelyek diszkóspultjait is. Rövid időn belül szinte az összes jelentős szombathelyi szórakozóhelyen megfordultam dj-ként. Példaképeimnek tekintem többek között Bárány Attilát, Newik-ot, Andro-t és Dj Wallast a szakmai tudásuk és a közvetlenségük miatt.

Mik voltak számodra a legfontosabb állomások?

Az igazi áttörés nálam 2012-ben következett be. Egy akkor frissen induló partysorozat, a Magic Friday házigazdája és állandó fellépője lettem. Ez a partysorozat olyannyira kinőtte magát, hogy a környékbeli klubok után már országos szinten is lehetőségeket kaptam, a rotációból nem maradtak ki a csillogó fővárosi szórakozóhelyek sem. Szintén egy fontos momentum a karrieremben, amikor 2015 nyarán részt vettem a Viva és a Miller által meghirdetett nemzetközi DJ verseny magyarországi kiírásában, ahol több száz versenyző közül beválasztottak a legjobb tíz közé, majd végül a negyedik helyen végeztem egy különdíjjal.

Milyen zenét játszol?

Több műfajban is megtalálom a számomra érdekes zenéket, de a mai Progressive House hangzás áll hozzám a legközelebb, legszívesebben ezt a műfajt képviselem a szettjeimben.

Mi a véleményed a szombathelyi bulizó közönségről?

Nagyon jó tapasztalataim vannak az itteni közönséggel. Úgy gondolom, hogy hálásak és nyitottak az újdonságokra a bulizók. Szeretek a városban fellépni, általában a Romkertben vagyok hallható.

Mik a jövőbeni terveid a zenével kapcsolatban?

Fontosnak tartom a mai zenei világban, hogy az előadók saját dalokkal, feldolgozásokkal is rendelkezzenek, ezért a közelmúltban elkezdtem saját zenék írásával is foglalkozni. Reményeim szerint hamarosan elkészülnek az első saját dalaim.

 

közösség

további frisss

lap tetejére