Nehezen indul meg a fogyás? Ezekre figyelj!

frisss.hu • 2016. január 17., vasárnap •
Vannak olyan diétás bakik, amik megakadályozzák, hogy rendesen meginduljon a fogyás. Összegyűjtöttük a legjellemzőbbeket.
Nehezen indul meg a fogyás? Ezekre figyelj!

1; Figyelj az adagokra! Persze minden szervezetnek más a kicsi, a közepes vagy a nagy adag, de ne a saját súlyodhoz mérd az adagot, hanem a tányérhoz. Szedjél kevesebbet a tányérra és inkább terítsd szét a tányéron, hogy többnek tűnjön.

2; Ne maradj fent éjjel sokáig. Kutatások bebizonyították, hogy azok az emberek, akik későn fekszenek le aludni, hajlamosabbak az elhízásra. A kialvatlanságot a test stresszként érzékeli, így olyan hormonok szabadulnak fel, amelyek nem csupán a fogyást akadályozhatják meg, de az idegrendszered sem fog maximális hatékonysággal működni.

3; Víz, víz és víz! Azért kell sokat innod, mert a víz amúgy is eltelít, másrészt hidratál is. Az anyagcsere beindításában is nagy szerepe van, a fogyókúra sikeressége nagy százalékban ettől függ.

4; A csipegetés is lassítja a fogyást. Pár kocka csoki, de a gyerek maradéka a tányéron, vagy csak egy kis keksz bekapkodása máris gátolja a fogyást.

5; A megfelelő köret kiválasztása is fontos, ne ragadj le a burgonya és a rizs mellett. Egyél hüvelyeseket vagy csemegekukoricát, spenótot vagy salátát a hús mellé, ezek amúgy is beindítják az anyagcserét.

6; A minimális mozgás is fontos. Ha nehezen barátkozol az edzőtermekkel vagy a futással, akkor sétálj nagyokat vagy biciklizz egyet a városban. Ez utóbbi nagyon jól égeti a zsírt.

7; Ha nagyon éhes vagy, bármit megennél. Ezért javasoljuk, hogy készíts előre el pár adagnyi ételt, ami le tudsz fagyasztani. Így nem kell pepecselni a konyhában és addig sem eszel meg minden utadba kerülő finomságot.

8; Takarítsd ki a hűtőt és a spájzot! Biztosan rengeteg olyan felhalmozott finomságod van, amit már nem fogsz megenni, szabadulj meg azoktól az élelmiszerektől, amiktől könnyen kísértésbe esnél.

9; Lassan egyél! Ne feledd, az agynak legalább 20 perc kell, hogy eljusson az információ hozzá, hogy ettél. Ne fald az ételt, hanem rágj meg minden falatot alaposan.

10; Vegyél egy lépésszámlálót vagy tölts le egyet a mobilodra. A szakemberek azt mondják, napi 10 ezer lépés a minimum, ami nagyjából 6-8 kilométert jelent. Ez a legkevesebb, amit menned kell. Így ha a lépcsőházban van lift, felejtsd el egy időre.

11; Néha kényeztesd magad. Tudjuk, hogy csak a nagyon tudatos hozzáállással lehet szépen fogyni, de tudni kell dicsérni is magadat. Legyen egy nap a héten, amikor kicsit leállsz a fogyókúrával és egy cukormentes forrócsokira beülsz valahova a barátnőiddel.

12; Ne naponta mérd magad, hanem bizonyos időközönként. Ne feledd nem csak leadni, megtartani is kell a súlyt! 

közösség

további frisss

lap tetejére