Kézilabda: zöld-fehér siker a serdülőknél

frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. december 16., péntek •
A Haladás VSE Sport Kft. serdülő kézilabda-csapata bejutott a februárban folytatódó Országos Serdülő Bajnokság felsőházi rájátszásába. Mátés István edzővel értékeltük a lányok teljesítményét.
Kézilabda: zöld-fehér siker a serdülőknél

A régiókra felosztott bajnokság OSB A csoportjában a Győri ETO KC II és III. csapata, valamint az SZKKA II. együttese mögött szerezte meg az előkelő és egyben továbbjutást jelentő 4. helyet Mátés István csapata. Ismeretes, hogy az NB I/B-ben a felnőtt és a junior csapat mellett serdülő együttest is kell indítani.  A tréner nyáron kapta a felkérést. 
Úgy gondolom, hogy nagy eredmény ez a 2001. január 1. után született lányok számára, hiszen nem volt a Haladásnak tavaly NB I/B-s csapata, így teljesen, szinte az alapokról kellett újraszervezni az utánpótlás kézilabdát.  A csapatot alkotó mintegy 15 lány között szombathelyi, ikervári, büki, fertőszentmiklósi fiatalokat találunk. A mag már korábban is kézilabdázott, de teljesen kezdőket is beépítettünk az elmúlt fél esztendőben – tudtuk meg Mátés Istvántól. 

Az OSB ,A’ csoportjában egyébként 8 csapat nevezett, majd miután egy visszalépett, a két győri csapat, az SZKKA együttese, illetve az Alba Fehérvár, az Ajka és az Ács hasonló korú lányai ellen sikerült bizonyítani. 

A továbbjutás egyébként azt jelenti, hogy a Dorog, a Pilisvörösvár, a Szentistván és talán a KSI lesz a következő ellenfél, az előreláthatóan februárban folytatódó felsőházi rájátszásban. Mátés István az eddigi eredmények alapján azt várja ,,lányaitól”, hogy hazai pályán mindenképpen megszorongatják majd a leendő ellenfeleket, aztán majd eldől, hogy ez mire lesz elegendő. Az viszont mindenképpen örvendetes, hogy erős csapatokkal játszhatnak, hiszen ez mindenképpen a további fejlődést szolgálja. 

Szekeres Szederke mellett a bal átlövő poszton kiváló teljesítményt nyújtó Horváth Hanna is alappillére a csapatnak. A Nagy Lajos Gimnázium 1. éves angol szakos diákja korábban az SZKKA csapatát erősítette, 68 góljával a 2-4. helyen áll az OSB összesített góllövőlistáján. 
Nagyon büszke vagyok a lányokra, rengeteget dolgoztunk és végül elég jó helyezést értünk el. Remélem a folytatás is hasonló lesz - nyilatkozta honlapunknak Horváth Hanna.

A csapatfotón az álló sorban, balról jobbra látható: Fodor Csenge, Havas Viktória, Nyári Luca, Mátés István edző, Horváth Hanna, Hegedűs Fanni és László Petra. 
Az alsó sorban, balról jobbra Bogdán Dorottya, Mersich Szonja, Horváth Klaudia, Beretzky Boglárka, Markó Alexandra, Jávor Laura és Szekeres Szederke található. 
A képről Ambrus Viktória és Kovács Lili hiányzik. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére